Anderlecht wint, Westerlo haalt zwaar uit

Dirk Pieters
| 0 reacties
Anderlecht wint, Westerlo haalt zwaar uit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De terugronde is vrijdagavond van start gegaan met de wedstrijd van Club Brugge, maar ook zaterdagavond stonden er zes wedstrijden op het programma in de hoogste klasse. Landskampioen Anderlecht kreeg het bezoek van KV Mechelen.

Anderlecht kende niet al te veel problemen met KV Mechelen. Toch kon paars-wit niet echt overtuigen. Het won met het kleinste verschil dankzij een eigen doelpunt van Vleminckx.

Westerlo haalde zaterdagavond zwaar uit. In een enorm spektakelrijke wedstrijd won de ploeg van trainer Jan Ceulemans met 7-2. Bart van den Eede was de matchwinnaar met drie doelpunten.

Germinal Beerschot blijft maar winnen. De Antwerpse fusieclub klopte Dender met het kleinste verschil. Malki zorgde voor het enige doelpunt van de avond.

Ook Standard Luik liet op eigen veld geen punten liggen tegen Zulte Waregem. De Rouches zagen voor de rust nog wel Gouden Schoen-winnaar Steven Defour uitvallen, maar na de rust maakte de thuisploeg het helemaal af en zo werd het 3-1.

Roeselare ging op zijn beurt thuis onderuit tegen Charleroi. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar Charleroi wist de scheve situatie toch nog om te buigen. 

In de laatste wedstrijd deelden Sint-Truiden en Lokeren de punten. Het werd 1-1. (AN)

Uitslagen 

Standard - Zulte Waregem: 3-1

Roeselare – Charleroi: 1-2

Sint-Truiden – Lokeren: 1-1

Anderlecht – KV Mechelen: 1-0

Westerlo – FC Brussels: 7-2

Germinal Beerschot – Dender: 1-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties