Deflandre verhuist naar FCV Dender

Nico Wieme
| 0 reacties
Deflandre verhuist naar FCV Dender
Foto: © SC

Volg FCV Dender EH nu via WhatsApp!

Eric Deflandre verkast met onmiddellijke ingang van FC Brussels naar FCV Dender.

Enkele dagen geleden meldde Brusselsvoorzitter Johan Vermeersch dat Eric Deflandre mocht opkrassen bij zijn club. De flamboyante voorzitter vond dat de 57-voudige Rode Duivel geen meerwaarde voor zijn team betekende. Deflandre voelde zich in zijn eer gekrenkt en geschokt. Vandaag zag hij echter het licht aan het einde van de tunnel. De rechterflankverdediger tekende een contract van 1,5 jaar bij FCV Dender.
 
De 34-jarige Deflandre begon zijn carrière in 1991 bij FC Luik. In 1995 verhuisde hij naar Germinal Beerschot en nog geen jaar later versierde hij een overgang naar Club Brugge. In West-Vlaanderen ontpopte de Waal zich tot een betrouwbare rechtsachter en dat leverde hem in 2000 een droomtransfer naar Lyon op. In vier jaar tijd werd hij vaste waarde bij de Franse ploeg, maar in 2004 achtte hij de tijd rijp om terug naar België te keren. De rechtsachter verhuisde naar Standard Luik, maar uiteindelijk werd de concurrentie bij de Rouches te groot en in de zomer van 2007 tekende hij een contract bij FC Brussels. Een dispuut met voorzitter Vermeersch bracht Deflandre in diskrediet en zo belandde hij bij Dender. De ex-Rode Duivel is speelgerechtigd vanaf de wedstrijd tegen Roeselare.
 
Verdediger Sven Vandeput verlaat de Denderploeg en trekt definitief naar KVK Tienen. Dender blijft verder onderhandelen met AA Gent in verband met een overgang van keeper Alexandre Martinovic. Eerste doelman Erwin Lemmens is voor lange tijd out en een extra doelverdediger is meer dan welkom in de Denderstreek.

Een overzicht van de meest recente wintertransfers vindt u op https://www.voetbalkrant.com?menu=Nieuws&pag=Transfers .
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties