Ghana wint openingsmatch voor eigen volk

De Nijs Michael
| 0 reacties
Ghana wint openingsmatch voor eigen volk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren stond de eerste wedstrijd van de Africa Cup in Ghana op het programma. Daarin nam het thuisland het op tegen Guinee. Lange tijd leken beide landen de punten te gaan delen, maar in extremis pakte Ghana nog de volle buit.

In de opstelling van Ghana viel de naam van Eric Addo op, de verdediger van PSV beschikt naast de Ghanese ook over de Belgische nationaliteit. Hij speelde uiteindelijk de volledige wedstrijd. Verder viel ook het veld in Accra op, dat lag er uiterst droog bij. De wedstrijd zelf dan: Ghana was voor de rust duidelijk de betere, maar de paal bracht tot drie keer toe redding voor Guinee. We gingen dan ook rusten bij 0-0.

Na 10 minuten in de tweede helft klom de thuisploeg dan toch op een verdiende voorsprong, na een fout in het strafschopgebied mocht Asamoah Gyan de bal vanop de stip binnen trappen. De Ghanezen gingen op zoek naar de verdiende tweede goal, maar tegen alle verwachtingen in kwam Guinee opnieuw op gelijke hoogte nadat Kalaban een corner tegen de netten kon koppen. De partij leek af te stevenen op een draw, maar vlak voor tijd kon Portsmouth-speler Muntari alsnog de verdiende overwinning vastleggen voor Ghana. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties