European Club Association: RSCA is stichtend lid

De Nijs Michael
| 0 reacties
European Club Association: RSCA is stichtend lid
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De G14 heeft een opvolger, die zal luisteren naar de naam "European Club Association". Onder de zestien stichtende leden vinden we één Belgische club terug, namelijk landskampioen Anderlecht.

De overige stichtende leden zijn Real Madrid en Barcelona (Spanje), AC Milan en Juventus (Italië) en Chelsea en Manchester United (Engeland). Verder zijn er ook heel wat landen die, net zoals België, één vertegenwoordiger bij de stichtende leden hebben: Zo maken ook het Schotse Glasgow Rangers, het Turkse Birkirkara, het Deense Kopenhagen, het Servische Dinamo Zagreb, het Griekse Olympiakos, het Nederlandse Ajax, het Portugese FC Porto, het Franse Lyon en het Duitse Bayern München deel uit van dit gezelschap.

Ook het bestuur van de European Club Association, of kortweg ECA, is bekend gemaakt. Voorzitter zal de Duitser Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München worden, als ondervoorzitter is Joan Laporta van FC Barcelona aangesteld. Verder maken ook Umberto Gandini (AC Milan), Peter Kenyon (Chelsea), Marteen Fontein (Ajax) en Jean Michel Aulas (Lyon) deel uit van het bestuur. 

Om de twee jaar zal bepaald worden hoeveel clubs er per federatie in de ECA mogen komen, in die verdeling zal de Uefa-rangschikking van groot belang zijn. Zo krijgen de eerste drie landen in die rangschikking vijf vertegenwoordigers, nummer vier, vijf en zes mogen dan weer vier clubs afvaardigen. Het zevende tot vijftiende land mag zich laten vertegenwoordigen door drie teams, de nummers 16 tot en met 26 krijgen twee plaatsjes in de ECA en de nummers 27 tot en met 53 mogen nog één team sturen. Zoals gezegd zal deze rangschikking elke twee jaar herbekeken worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties