Marokko veel te sterk voor Namibië

De Nijs Michael

Nadat Ghana in de openingswedstrijd van deze Africa Cup had gewonnen van Guinee, was het gisteren de beurt aan Marokko om aan te treden in deze groep. Namibië werd met een zware 5-1 wandelen gestuurd en zo zit Marokko meteen op schema.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Marokko, na enkele minuten stond het Noord-Afrikaanse land al op een 0-2 voorsprong. Nog binnen de vijf eerste minuten schoot Marouane Chamakh op doel, hij zag zijn bal afketsen op de paal. De rebound werd vevolgens binnengetikt door Alloudi, Marokko meteen op rozen. Nog geen twee minuten later leek de wedstrijd al gespeeld nadat diezelfde Alloudi een diepe bal van Youssef Hadji kon aannemen en vervolgens de 0-2 op het bord schieten. Marokko was overduidelijk de best voetballende ploeg, maar toch kwam Namibië terug in de wedstrijd nadat Brendell een schitterende diepe bal kon meepikken en tegen de netten schieten. Toch was Namibië niet echt in staat om Marokko te verontrusten. Hadji kwam iets later alleen voor doel, maar hij vergat de 1-3 op het bord te schieten. Geen probleem moet Malloudi gedacht hebben, enkele minuten later kopte hij een voorzet van Sektioui in doel en zo werd het toch 1-3. Nog voor de rust kon Namibië de boeken definitief sluiten nadat Basser neer werd gehaald in het strafschopgebied, Sektioui schoot de bal vanop de stip binnen.

Na de rust haalde Marokko de voet van het gaspedaal en zo kon Namibië een echte afstraffing vermijden. Het enige wat we uit deze overbodige tweede helft onthouden is de 1-5 van Mounsef Zerka. Daar bleef het uiteindelijk bij, Marokko is duidelijk klaar om het op te nemen tegen de grotere landen in dit toernooi.