Duitsers herbeginnen met bekervoetbal

Philippe Crols
| 0 reacties
Duitsers herbeginnen met bekervoetbal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als een van de laatste landen in Europa ontwaken de Duitsers uit hun voetbalwinterslaap. Net als in België begint men ook daar met bekervoetbal.

Dinsdag en woensdag staan de wedstrijden uit de achtste finales van de DFB Pokal op het programma. Voetbalkrant blikt alvast eventjes vooruit.

Bayern München slaagde er vorig seizoen niet in om voor de derde keer op rij de Duitse beker te winnen. Dit seizoen wil Hitzfeld de hoofdprijs nog een keer in de wacht slepen. Een echte topper krijgt Bayern niet voorgeschoteld. Derdeklasser Wuppertaler krijgt de grote favoriet over de vloer. Wuppertaler staat aan de leiding in de derde klasse.

Bekerhouder Nürnberg is er niet meer bij. Die club werd in de vorige ronde uitgeschakeld door Carl Zeiss Jena, de voorlaatste uit de tweede klasse. Jena ontmoet woensdag in eigen huis Bielefeld.

Er staan ook twee wedstrijden op het programma waarin twee eersteklassers het tegen elkaar opnemen. Zo is er de topper tussen Dortmund en Werder Bremen op dinsdag en ontmoeten Wolfsburg en Schalke elkaar woensdag.

Hamburger SV, de club van landgenoten Vadis en Kompany, moet zich ten koste van RW Essen, een derdeklasser, zien te plaatsen. HSV heeft wel geen thuisvoordeel.

Voor het overige krijgen we nog Alemannia Aachen-1860 München, Hoffenheim-Rostock en Werder BremenII-Stuttgart.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties