'De enige kleur die wij bekennen is groen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'De enige kleur die wij bekennen is groen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de schaduw van leider Club Brugge staan twee ploegen aan het begin van belangrijk tweeluik. In twee onderlinge duels moeten Cercle en Standard uitmaken wie na nieuwjaar de leider het vuur aan de schenen kan leggen en wie op 19 mei naar Brussel trekt.

In de kwartfinale tussen Cercle Brugge en Standard staan de twee best voetballende ploegen uit de Jupiler League lijnrecht tegenover elkaar. Het competitieduel in augustus won Standard overtuigend, maar toen was Cercle slechts een schim van de bulldozer die nu over zijn tegenstanders walst. Na een fantastische heenronde zette groenzwart de tweede seizoenshelft uitstekend in: twee grote zeges ten koste van Genk en Zulte Waregem en de kwalificatie voor de kwartfinale van de beker tegen buur Club Brugge.
 
Glen De Boeck blikt zoals altijd nuchter vooruit op de dubbele confrontatie: “Met de komst van Standard krijgen wij een heel stevige ploeg op bezoek. Net omdat er van ons veel verwacht wordt zal het zeker niet eenvoudig zijn. De wedstrijd van woensdag acht ik even belangrijk als die van zondag en omgekeerd. Wij willen van elke wedstrijd het beste maken en concentreren ons dus alleen op de volgende match, de bekerwedstrijd.”
 
Gehavend duel
 
Beide kampen starten gehavend aan het tweeluik. Bij Standard is Fellaini voor de bekerwedstrijd geschorst en blijft ook Defour geblesseerd. Dezelfde Fellaini pakte bovendien op Brussels zijn derde gele kaart, waardoor hij ook het competitietreffen van zondagavond zal missen. Mohammed Sarr zit nog steeds in Afrika.
 
Voor de bekerwedstrijd van woensdag moet Cercle-coach De Boeck voor het eerst grondig sleutelen aan zijn basiselftal. Zowel Serebrennikov als De Smet zijn geschorst en moeten vervangen worden. Zondagavond lopen beide middenvelders er wel opnieuw bij.
Glen De Boeck ziet de schorsing van twee belangrijke spelers niet onoplosbaar: “ Ik beschik over een ruime kern en verwacht dat alle spelers klaar zijn. Ook bij Standard zullen er mensen klaarstaan om Fellaini en Defour te vervangen, deze zaken zullen aan het wedstrijdbeeld niet zoveel veranderen.”
 
“Geen sprake van titel”
 
Standard won zondag voor het eerst sinds augustus nog eens buitenshuis. De overwinning op Brussels is een opsteker voor de Luikenaars, die de sterke thuisreputatie van Cercle aan het wankelen moeten brengen. Cercle blaakt van vertrouwen en wil bevestigen dat het ook in staat is om topploegen van hun voetstuk te slaan.
 
Glen De Boeck wil ook na deze week geen grote uitspraken doen: “Ook al brengen we de wedstrijden tegen Standard tot een goed eind, dit verandert niets aan onze instelling. De enige kleur die wij moeten bekennen is de groene en van een titel kan geen sprake zijn. Week na week werken we verder en we zien wel waar dit verhaal eindigt.”

Auteur: Tomas Taecke
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties