G. Beerschot maakt Roeselare af

Dirk Pieters

Germinal Beerschot is zo goed als zeker van de volgende ronde. De Antwerpse fusieclub won op eigen veld met 5-1 van Roeselare. Twee doelpunten voor en drie doelpunten na de rust zorgden voor het verschil. Enkel Akgül kon nog zorgen voor de tegentreffer.

Germinal Beerschot kwam al vrij vroeg op voorsprong. Al na twaalf minuten stond het 1-0 na een prachtige goal van Pieterjan Monteyne. Na een corner nam hij de bal in één tijd op de slof, doelman Sierens was kansloos. Amper tien minuten later kon de Antwerpse fusieclub opnieuw juichen. Monteyne had ook een aandeel in de 2-0: met zijn broer Martijn zette hij een actie op en Losada werkte af. Toch gaf Roeselare zich niet gewonnen. De bezoekers reageerden via Akgül; 2-1. De thuisploeg kreeg het moeilijk en was eventjes de kluts kwijt. Roeselare ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het moest uiteindelijk gaan rusten met een 2-1 achterstand.

Na de koffie nam Germinal Beerschot weer de bovenhand. Het had de wedstrijd nu duidelijk onder controle en Roeselare vond geen antwoord op het vlotte spel van de thuisploeg. Pieterjan Monteyne maakte weer met een schot uit de tweede lijn de 3-1. In de slotfase moest Roeselare helemaal de kelk tot op de bodem ledigen. Malki en Cruz zorgden uiteindelijk voor de zware 5-1 cijfers.