'Negatieve spiraal ombuigen in De Kuip'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Negatieve spiraal ombuigen in De Kuip'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met het treffen tussen Feyenoord en AZ staat er vanavond in De Kuip veel op het spel. Feyenoord kan profiteren van de confrontatie tussen Ajax en PSV, AZ moet dringend punten pakken na een schamele 0 op 9. In 2008 deden enkel VVV en De Graafschap slechter

Bert Van Marwijk heeft vanavond weer wat meer keuzemogelijkheden. Van Bronckhorst is terug uit schorsing en met Denny Landzaat hebben de Rotterdammers er een klasbak bij. Ook Kevin Hofland is hersteld van een voetblessure. Over Michael Mols bestaan nog twijfels, wel is zeker dat Luigi Bruins en Danny Buijs er niet bij zullen zijn.
Trainer Van Marwijk wil zich niet laten misleiden door de slechte reeks die AZ recentelijk neerzette: “ AZ heeft een kwalitatief zeer sterke spelersgroep. Het spelersarsenaal waaruit Van Gaal kan putten mag niet onderschat worden. Als je ziet wat voor slechte reeks zijn ploeg neerzet, dan kunnen ze alleen maar beginnen winnen. Het is aan ons om niets aan het toeval over te laten en voluit voor de winst te gaan.”
 
“We scoren te weinig”
 
Hoe makkelijk AZ vorig seizoen voetbalde, zo stroef loopt het nu dit jaar. De club staat op een bedroevende elfde plaats en met het verlies tegen Everton kwam er ook een eind aan het Europees avontuur. Volgens Van Gaal ontbreekt het AZ aan een scorende spits: “Ondanks dat we vaak uitstekend voetballen, scoren we bitter weinig. Bovendien krijgen we in de slotfase van de wedstrijd geregeld doelpunten tegen. Het zou mooi zijn om in De Kuip onze negatieve spiraal om te buigen, maar dit is natuurlijk niet zo voor de hand liggend. De laatste jaren slaagden we er ook niet in om hier punten weg te kapen, dus wil ik de druk op mijn spelers zeker niet te hoog opdrijven.
 
Voor de trip naar Rotterdam kan Van Gaal weer beschikken over Simon Poulsen en Mounir El Hamdaoui. Barry Opdam is wel geschorst en Cziommer heeft nog steeds last van een blessure aan de onderrug. De Mexicaanse nieuwkomer Hector Moreno speelde maandag een uur met Jong AZ maar is nog niet geselecteerd. “ Ik wil die jongen in deze situatie nog niet opstellen. Ik probeer op lange termijn te denken en zal Moreno pas brengen als ik ervan overtuigd ben dat hij helemaal klaar is,” aldus Louis Van Gaal.
 
De cijfers van de vorige confrontaties in de Kuip spreken alvast in het voordeel van de thuisploeg. De voorbije drie jaar won Feyenoord telkens overtuigend en scoorde het maar liefst negen keer.
 
 
Vermoedelijke opstellingen:
Feyenoord:
Timmer; Lucius, Greene, Hofland, De Cler; Landzaat, De Guzman, Van Bronckhorst; Slory, Makaay en Hofs
AZ: Waterman; Koenders, Donk, Mendes da Silva, Pocognoli; De Zeeuw, Cziommer, Vormer, Medunjanin; Dembélé en Pellè

Auteur: Tomas Taecke
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties