Erik Hagen naar Wigan

viki meeuwis
| 0 reacties
Erik Hagen naar Wigan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Erik “Panzer” Hagen verlaat Zenith Sint-Petersburg en gaat op leenbasis aan de slag bij Wigan Athletic.

Zijn contract loopt tot het einde van het seizoen maar Wigan heeft een optie tot definitieve aankoop van de Noorse verdediger.
 
Coach Steve Bruce is alvast tevreden met de nieuwe aanwinst. “Erik is een speler die leeft om te verdedigen, hij is een leider op het veld. Ik zou hem niet naar Wigan gehaald hebben als ik er niet zeker van was dat hij iets kan betekenen in de Premier League.”
 
Hagen speelde tot 2004 bij Vålerenga IF waarmee hij dat jaar tweede eindigde in de Tippeligaen. Daarna ging hij als eerste Noor in de Russische Premier League aan de slag. Bij Zenith deed hij de nodige Europese ervaring op in de UEFA Beker en hij is ook een vaste kracht in de Noorse nationale ploeg.  
 
Eerder deze week leek het nog dat “Panzer” Hagen tot het einde van het seizoen in Rusland zou blijven maar nu is hij dus klaar voor een Engels avontuuur. Wigan vecht dit seizoen tegen de degradatie, de ploeg staat op de derde laatste plaats in de Premier League. Dat is een plaats beter dan Fulham dat vier punten achter staat en waar zijn collega van de Noorse nationale ploeg, Brede Hangeland, speelt.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties