Cercle en Club hadden constructief gesprek

Nico Wieme
| 0 reacties
Cercle en Club hadden constructief gesprek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren zaten Club en Cercle Brugge samen met burgemeester Patrick Moenaert om over het Jan Breydelstadion en de mogelijke nieuwe Clubthuishaven te spreken. Het werd een constructief gesprek. De nieuwe Clubarena staat voor de weken van de waarheid.

Club Brugge koestert al een tijdje verhuisplannen. Het Jan Breydelstadion barst uit zijn voegen bij thuiswedstrijden van blauw-zwart en wil men niet oeverloos achterlopen op het buitenland, dan heeft Club dringend een stadion met een grotere capaciteit nodig. Een uitbreiding van Jan Breydel ziet het FCB-bestuur om verschillende redenen niet zitten. De plannen voor een nieuw te bouwen tempel in Loppem zijn er al. Het is enkel wachten op de toestemming van het stadsbestuur en de Vlaamse regering.
 
Constructief gesprek
Cercle Brugge zou liefst van al in het huidige stadion blijven. Aanvankelijk voelde de vereniging zich een beetje buitenspel gezet door de blauw-zwarte buren, maar gisteren werden de plooien gladgestreken. “Het was geen strijd tussen Club en Cercle, maar een constructief gesprek over de toekomst van de twee ploegen”, toonde Cerclewoordvoerder Pol Van Den Driessche zich tevreden na de vergadering tussen Club, Cercle en het Brugse stadsbestuur.
 
Nieuw stadion noodzakelijk voor Club
Iedereen kreeg de kans om zijn standpunt uiteen te zetten over de mogelijke verhuis van Club naar een nieuw stadion voor 40 000 toeschouwers in Loppem en de gevolgen daarvan voor buur Cercle en voor stad Brugge zelf. “Wij hebben met Cercle Brugge nogmaals de noodzaak van ons project aangekaart en aangedrongen op de snelle realisatie van de stadionplannen”, zegt Filips Dhondt, de general manager van Club. “Maar alles is bijzonder rustig en hoffelijk verlopen.”
 
Snelle doorbraak
De Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) gaat nu ook nog praten met de Vlaamse regering. Daarna neemt het Brugse schepencollege zijn officiële standpunt in. “Moenaert beloofde dat hij de komende weken een aantal initiatieven zal doen, die dit dossier in een stroomversnelling moeten brengen”, zegt Van Den Driessche. “Binnen een paar weken moet er een doorbraak zijn. Daar drong Club ook op aan. En laat duidelijk zijn: wij zijn met Cercle niet tegen de verhuizing van Club naar Loppem.”
 
Cercle blijft in Jan Breydel
De stad liet een adviesbureau een studie doen en stelde gisteren aan beide ploegen de resultaten voor. Daaruit blijkt dat het Jan Breydelstadion zeker niet verkaveld mag worden tot woonzone omdat er in Brugge geen plaats is voor een nieuw Cerclestadion. “Het blijkt duidelijk dat voor Cercle het Jan Breydelstadion de enige mogelijkheid is en ook voor ons is dat de beste optie”, zei Van Den Driessche. “De verhuisplannen van Club mogen er niet toe leiden dat wij zonder stadion komen te staan.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties