Eto'o schittert ook op witte doek

Harald Berings
| 0 reacties
Eto'o schittert ook op witte doek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Samuel Eto'o is niet alleen een ster op de groene mat, hij schittert binnenkort ook op het witte doek. Regisseur Jean-Pierre Bekolo werkt volop aan een film over het leven van de Kameroense topspits.

Bekolo maakt nu al volop opnamen tijdens de Africa Cup of Nations, waar Kameroen donderdag in de halve finale speelt tegen gastland Ghana. De film zal het levensverhaal vertellen van Samuel Fils Eto'o, sinds vorige week topschutter aller tijden op de Africa Cup.

De regisseur wil met de film ook een moraliserende boodschap meegeven aan de Afrikaanse jeugd, die ervan droomt het even ver te schoppen als de Kameroener. Toch is het verhaal van Eto'o geen authentieke African Dream van een arme jongen die wereldberoemd wil worden. Hij groeide in een welvarend gezin op in Nkon en kreeg een kans aan de Kadji Sports Academy. Daar werd hij in 1997 opgemerkt door het grote Real Madrid, dat hem naar Europa haalde. Na uitleenbeurten aan Leganés en Espanyol verkaste Eto'o naar Real Mallorca, waar hij zijn grote doorbraak beleefde. Hij bouwde er een hechte vriendschap op met Alberto Luque, naar wie hij regelmatig refereert als 'mijn blanke broer'

In 2004 kregen ze in de Madrileense bestuurskamers een klap om de oren wanneer aartsrivaal FC Barcelona hún ontdekking een contract aanbood. Eto'o bloeide helemaal op in Nou Camp, scoorde aan de lopende band en ontpopte zich tot de wereldster met bijnamen als de Gazelle en de Zwarte Panter, verwijzend naar zijn fenomenale snelheid. Eto'o, inmiddels 26 jaar oud, kwam al 64 keer uit voor zijn geboorteland Kameroen, waarbij hij 28 keer raak trof. De film over zijn leven wordt pas eind 2009 verwacht, regisseur Bekolo wil immers ruim de tijd om de beste beelden te verzamelen om de film tot iets unieks te maken, anders dan andere biografische filmprenten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties