Politietaken voortaan voor Griekse teams

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Politietaken voortaan voor Griekse teams
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net als Italië wordt Griekenland regelmatig geteisterd door supportersrellen. De regering van het Zuid-Europese land is dat kotsbeu en stelt voortaan de teams zelf verantwoordelijk voor wat er in en om hun stadions gebeurd.

De politie zal voortaan uit de Griekse voetbalstadions verdwijnen en de teams zullen zelf een veiligheidsplan moeten opstellen. Supportersrellen zijn schering en inslag in Griekenland. Vorige maand werd een wraakactie van supporters van Panathinaikos nog een fan van aartsrivaal Olympiakos Piraeus fataal. Een aantal maanden voordien had een supporter van Panathinaikos nog het leven gelaten in rellen met fans van Olympiakos.

De Griekse politici hebben nu besloten dat het stadionpersoneel van de clubs zelf de supporters zullen moeten fouilleren. De stewards zullen zelfs de bevoegdheid krijgen om mensen te arresteren. "De Griekse samenleving heeft elke zondag te maken met hetzelfde probleem. Vroeger was het mogelijk om met je familie naar het stadion te trekken, maar dat is niet langer meer het geval", aldus Yiannis Ioannidis, de Griekse minister van Sport.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties