Hamann een jaar langer bij City

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Hamann een jaar langer bij City
Foto: © SC

Dietmar Hamann heeft zijn contract bij Manchester City verlengd met één jaar. De Duitse middenvelder is dit seizoen één van de sterkhouders bij City en gaat dus nog zeker één jaar door.

Hamann won in 2005 nog de Champions League met Liverpool. In juli 2006 besloot de verdedigende middenvelder Liverpool te verlaten. Hij leek op weg naar Bolton Wanderers, maar koos in laatste instantie alsnog voor Manchester City. 

Zijn eerste seizoen bij Man City was geen succes. Hamann kampte regelmatig met blessures en het leek alsof hij zijn beste jaren achter zich had. Dit seizoen heeft Hamann zijn goede vorm weer teruggevonden. De inmiddels 34-jarige Duitser is dit seizoen één van de sterkhouders van Manchester City. In de maanden augustus en september werd Hamann verkozen tot beste City-speler van de maand. Hamann speelde dit seizoen 28 wedstrijden voor Man City.  

Zondag was Dietmar Hamann nog één van de grote helden bij de historische derbyzege van Manchester City op het veld van aarstrivaal Man United. Het was al van 1974 geleden dat City nog eens gewonnen had op Old Trafford. City pakte ook voor het eerst sinds 1970 nog eens 6 op 6 tegen United in één seizoen. Dietmar Hamann is nu voor zijn goede inspanningen beloond met een contractverlenging. Hamann gaat nog zeker één jaar door. Hij tekende een nieuw contract bij Manchester City tot het einde van het seizoen 2008 - 2009.   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties