Schalke gooit laatste troef op tafel

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke gooit laatste troef op tafel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern München kan dit weekend Schalke 04 definitief uittellen voor de titel. Als Bayern dat niet doet, kunnen Werder, Leverkusen en HSV mogelijk profiteren. Onderaan Bielefeld Rostock mee in de degradatiestrijd te betrekken.

Schalke heeft winst nodig tegen München
Schalke 04 staat op dit moment op de vijfde plaats op negen punten van Bayern. Het is dus duidelijk dat de ploeg uit Gelsenkirchen een winstmatch nodig heeft wil het alsnog meedoen voor de titel, ook al wordt dat heel moeilijk. Een voordeel voor Schalke kan zijn dat Bayern eerder deze week nog bekervoetbal speelde waarin het 120 minuten nodig had om München 1860 aan de kant te zetten.

Voor de andere topclubs staan er op het eerste zicht wat makkelijkere hapjes op het menu. Zo krijgt de vierde in de stand, HSV, Frankfurt over de vloer. Die ploeg won vorige week wel van Werder Bremen, maar zakt zonder bepalende spits Amanatidis af naar de havenstad. Werder Bremen is gastheer voor het immer wispelturige Dortmund. De Borussen lijken nu al niets meer te winnen of verliezen te hebben in de competitie, de beker is het hoofddoel geworden. Tot slot is er ook nog Leverkusen. Dat mag op bezoek bij Bochum, altijd lastig.

Bielefeld moet zegevieren tegen Rostock
Onderaan komt rode lantaarn Cottbus niet in actie. Door het verwachte stormweer werd de wedstrijd tegen Stuttgart al afgelast. Dat geeft aan de twee andere ploegen met 17 punten de kans om afstand te nemen. Duisburg hoopt vrijdag in Berlijn een vervolg te breien aan zijn winst van vorige week in Bielefeld. Makkelijk wordt dat niet, want HBSC is in 2008 degelijk bezig wat betreft de resultaten. Nürnberg liet vorige week tegen Cottbus nog na om de drie punten te pakken. Dit weekend gaat het op bezoek bij Hannover. Enkele maanden geleden zou dat nog een bijzonder moeilijke verplaatsing geweest zijn, maar de revelatie van de heenronde is in 2008 door het ijs aan het zakken.

Bielefeld heeft maar een puntje meer dan de drie laatsten in de stand. Het kan dit weekend ook Hansa Rostock weer helemaal in de degradatiestrijd sleuren. Na de nederlaag van vorige week in eigen huis tegen Duisburg hopen ze in Bielefeld meer dan ooit op een driepunter in Rostock.

Ten slotte is er ook nog een wedstrijd in de subtop. Wolfsburg, een van de ploegen die het in 2008 al goed deed brengt een bezoekje aan Karlsruhe. De seizoensrevelatie wil nog eens aanknopen met een zege, want de laatste weken lukt het niet meer zoals voordien.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties