Interview 'Graag afsluiten bij Anderlecht'

Danni Cassauwers
| 0 reacties
'Graag afsluiten bij Anderlecht'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht leed vorig weekend zijn eerste nederlaag van 2008 tegen Zulte Waregem. Ze waren nochtans aan een goede opmars naar de top bezig. Dit weekend speelt paars-wit tegen het getormenteerde Genk. Eens polsen hoe middenvelder Bart Goor erover denkt.

De 34-jarige middenvelder scoorde het enige Anderlechtse doelpuntje in de terugmatch van de Beker van België. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel, maar Anderlecht had zijn ticket voor de halve finale daarmee op zak.
 
Anderlecht twijfelt soms aan je bijdrage. Deed het deugd om dan als enige te scoren in de wedstrijd van woensdag?
 
"Een doelpunt maken is altijd leuk, het geeft vertrouwen. Een doelpunt is ook zeer geruststellend. We hadden met 3-0 gewonnen in de heenwedstrijd en als je dan 1-0 voor komt te staan in de terugmatch, kan je spreken van een belangrijke, maar vooral geruststellende goal."
 
Is de Beker belangrijker dan andere jaren nu het wat slechter gaat in de competitie?
 
"De beker kan voor ons zeer belangrijk zijn, in die zin dat het je verzekert van een rechtstreekse UEFA-plaats. Aan de andere kant hoop ik toch dat we op dit niveau blijven verder spelen, waardoor we stijgen in de competitie en op die manier hoog genoeg in de rangschikking komen te staan."
 
Het bestuur heeft je een nieuw contractvoorstel gedaan, maar weet je al of je volgend jaar nog bij Anderlecht zal spelen?
 
"Ze hebben me inderdaad een voorstel gedaan, maar niets staat vast. Ik bekijk eerst liever nog even wat ik ga doen. Er zijn wel een paar mogelijkheden, maar die zijn niet echt concreet. Ik zou graag hier mijn carrière afsluiten, want ik speel zeer graag bij Anderlecht. Maar we zien wel wat het wordt. Veel meer valt er momenteel nog niet over te zeggen, vrees ik."
 
Anderlecht speelt dit weekend tegen Genk. Die club kent momenteel een dieptepunt. Wat denk jij over de hele toestand?
 
"Vanaf dat je wat mindere prestaties brengt, geven ze automatisch de schuld aan de trainer. Dat is nu het geval, dat was bij ons ook het geval. Ze hebben natuurlijk veel punten laten liggen en hadden tegenvallende resultaten en dan kom je, zoals gezegd, bij de trainer terecht. Wij hebben het ook allemaal meegemaakt met Vercauteren, maar soms doet zoiets een club wel deugd, het geeft motivatie. Ik denk dat het nog wel goed komt met Genk."
 
Wat zijn de aspiraties voor zondag tegen Genk?
 
"We hebben een goede reeks achter de rug en gaan gewoon zo verder spelen. Tegen Zulte Waregem hebben we een steekje laten vallen, we kregen een mooi, maar ongelukkig doelpunt tegen. Niettemin zijn we aan een opmars bezig. Tijdens de winterstop dacht iedereen dat Anderlecht niet meer mee deed in de top, maar dan zetten we opeens een hele goede reeks neer en doen we weer wel mee. We naderen gestaag, ik denk dat Anderlecht nog wel hoog kan eindigen. Je weet ook nooit wat er nog uit de bus komt."
 
Wat vond je van het hele gedoe rond Hassan?
 
"Tja, als je langer dan verwacht wegblijft, is het normaal dat dat ter sprake komt. Aan de ene kant is de Africa Cup winnen wel een hele prestatie en daar komen de nodige festiviteiten bij, maar aan de andere kant moet je je ook tijdig bij je club melden zoals de andere spelers. Door alle kritiek en de hele mediaheisa kwam hij onder druk te staan en miste hij de penalty tegen Zulte Waregem. Gevolg: nog meer druk. Op training mist hij bijvoorbeeld nooit een strafschop. Hij heeft de sancties van de club aangenomen, dus er is op dat vlak geen enkel probleem meer. De club probeert zich te concentreren op de goede resultaten en Hassan is geen probleem. Het is natuurlijk de media die alles wat opklopt en er een probleem van probeert te maken."
 
Jij kent ook de macht van het medium. Storen die roddels rond jouw persoontje je nooit?
 
"Je weet natuurlijk als voetballer dat je vroeg of laat slachtoffer zal worden van roddels. Je moet het zo bekijken: Als ze niets zeggen, betekent het dat je niet belangrijk bent. Je leert er mee leven. Vaak worden dingen gezegd die niet waar zijn, dat komt dan hard aan, maar je weet toch dat er niets aan te doen valt. Ik ken ondertussen het klappen van de zweep. Als je er iets tegen wil doen, maak je het enkel erger. Ik kan ermee leven. Het hoort er gewoon bij."
 
Tot slot: Je hebt vier kinderen en je oudste zoons zijn nu acht en zeven, zijn er nieuwe talenten in de maak?
 
"Ja, ze voetballen zeer graag, ze zijn heel hard met het voetbal bezig. Het is enorm aangenaam om daarnaar te kijken. Het belangrijkste is wel dat ze er plezier aan beleven. Daar blijft het momenteel bij." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties