Ramé: "De draad snel terug opnemen"

Tomas Taecke
| 0 reacties
Ramé: "De draad snel terug opnemen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bordeaux is er in het rechtstreeks duel met Lyon niet in geslaagd om de koploper bij te halen. Doelman en boegbeeld Ulrich Ramé zoekt naar de oorzaken van de 4-2 nederlaag in Stade Gerland.

Nog voor het halfuur had Bodmer de thuisploeg al op rozen gezet (2-0). Wendel kon nog voor de rust tegenscoren, maar Benzema nam kort na de pauze alle Girondijnse hoop weg. Op strafschop kwam Bordeaux toch nog in de buurt van een puntendeling, maar in blessuretijd plaatste Keita het orgelpunt voor Lyon. 

Doelman Ulrich Ramé wil bij deze nederlaag niet te lang blijven stilstaan, en richt zich vooral op het vasthouden van de tweede plaats: "We hebben dit seizoen nog nooit gezegd dat we kampioen willen spelen. Zondag hadden we een unieke kans om naast Lyon te komen, maar nu dit niet gelukt is kunnen we ons maar beter concentreren op de vooropgestelde ambitie. Er zijn nog dertig punten te verdienen, die tweede plaats vasthouden is ook een mooie uitdaging."

"In het begin van beide helften zijn we veel te slap geweest," verklaart Ramé de nederlaag. "We waren te laks en vonden geen antwoord op de gretigheid waarmee Lyon voor de dag kwam. De organisatie was ook verre van goed bij ons."

De zes goals die zondag aangetekend werden, zijn wat ongewoon voor een topwedstrijd: "In deze wedstrijd alleen, is er net niet zoveel gescoord als in alle andere partijen van dit weekend," merkt Ramé goed op. "De vele goals zijn eenvoudig te verklaren; beide ploegen kiezen altijd vol voor de aanval, en hebben dat ook gisteren gedaan."

Na deze thuisoverwinning lijkt Lyon op weg naar een zevende opeenvolgende landstitel. OL staat nu zes punten voor op Bordeaux, er zijn nog tien wedstrijden te spelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties