Trézéguet weet het al: 'Geen EK voor mij deze zomer'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Trézéguet weet het al: 'Geen EK voor mij deze zomer'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zelf had hij het ongetwijfeld anders gewild, maar David Trézéguet hoef je geen blaasjes wijs te maken. De Franse aanvaller weet nu al dat hij deze zomer niet te bewonderen zal zijn op het EK in Zwitserland en Oostenrijk.

"Ik heb mij erbij neergelegd", laat de ontgoochelde David Trézéguet weten. De aanvaller van Juventus Turijn werd nog maar eens genegeerd in de selectie van de Franse bondscoach Raymond Domenech voor de vriendschappelijke interland tegen Engeland woensdag in het Stade de France.

Trézéguet, 30 jaar, speelde al zeventig interlands voor les Bleus, maar hij wordt de laatste maanden constant genegeerd door Domenech. Trézéguet was er niet goed van, maar bleef tot de laatste selectie van enkele dagen geleden hopen dat hij toch nog kans zou maken op het EK. Nu heeft hij die wens definitief uit zijn hoofd gezet.

"Domenech heeft zijn keuzes gemaakt en ik pas niet in zijn plannen. Ik heb me erbij neergelegd. Het is niet anders. Ik was er nochtans graag bij geweest", aldus Trézéguet die met de Franse nationale ploeg in 1998 en 2000 achtereenvolgens het WK en het EK won. Trézéguet scoorde in 2000 overigens de golden goal die zijn land de overwinning bezorgde in de finale tegen Italië.

Trézéguet wil geen heisa veroorzaken. "Ik moet zijn keuzes respecteren. Maar als de bondscoach me zelfs niet goed genoeg acht om voor Frankrijk B te spelen, dan moet ik wel concluderen dat ik niet naar het EK zal gaan. Ik richt me nu volledig op Juventus en hoop dat ik daar sportieve revanche zal kunnen nemen", besluit de topschutter van de Serie A.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties