Sollied krijgt al meteen tegenwind

Ruben Claesen
| 0 reacties
Sollied krijgt al meteen tegenwind
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De overgang van Sollied naar Heerenveen is nog geen dag oud, of de Noor heeft al tegen iemands kar gereden. Gebeten hond is Foppe de Haan, coach van de Nederlandse beloftenploeg die natuurlijk met een zo goed mogelijk elftal naar de Olympische Spelen wil.

Aanleiding tot De Haans verontwaardiging was het feit dat Sollied niet zo happig was om een aantal spelers af te staan aan het Olympisch elftal: “Ik ben er niet zo blij mee. Ik weet nog niet alles van deze situatie, maar het kan toch niet zo zijn dat een club als Heerenveen, die veel goede jonge spelers opleidt, de dupe wordt van haar eigen beleid. Ik vind dat de bond met een passende oplossing moet komen”, aldus Sollied.
 
De Haan, ironisch genoeg monument van Heerenveen én bovendien nog commissaris van de club, vindt de uitspraak van de Noor maar niks: “Ik weet dat hij van een systematische voorbereiding op het seizoen houdt, maar ik vind dat hij nog geen recht van spreken heeft. Ik zal echt geen zes spelers van Heerenveen voor Peking selecteren, maar ik neem wel mee wie ik nodig heb. De Olympische Spelen gaan nu eenmaal voor, dat hebben de clubs met KNVB-directeur Henk Kesler zo afgesproken. Daar ben ik het helemaal mee eens, al spreek ik nu niet als commissaris van Heerenveen.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties