Bilic schopt keet bij Kroatië

Nico Wieme
| 0 reacties
Bilic schopt keet bij Kroatië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tweeënhalve maand voor de start van het Europees Kampioenschap is het hommeles bij de Kroatische nationale ploeg. Door sponsorverplichtingen ziet coach Bilic de voorbereiding op de oefenmatch tegen Schotland grotendeels verstoord en dat zint hem niet.

Kroatië oefent vanavond tegen Schotland. De voorbereiding op die wedstrijd verloopt niet zoals gewenst. Bondscoach Slaven Bilic bekritiseert onomwonden de Kroatische voetbalbond. “Ze willen van ons resultaten zoals Argentinië en Brazilië, maar we hebben omstandigheden zoals Andorra.” Op de training in het Schotse Motherwell kon de bondscoach slechts op zes spelers een beroep doen.
 
De Kroatische bond vond het nodig om enkele spelers op te vorderen om een reclamespot voor een of andere sponsor te laten opnemen in plaats van de wedstrijd tegen Schotland professioneel voor te bereiden. De betrokken spelers kwamen daardoor te laat in Londen aan en misten hun aansluitingsvlucht.
 
“We hebben er al over gesproken om voor ons team een privéjet te charteren, maar dat is blijkbaar onmogelijk”, foeterde Bilic die op soortgelijke omstandigheden wees voor de wedstrijd tegen Nederland in febuari. “Toen heb ik ermee ingestemd dat alle spelers hun verplichtingen tegenover de sponsors zouden nakomen. En we hebben gezien wat het gevolg was (Kroatië verloor met 0-3, nvdr.).”
 
Ondanks deze problemen wil de voormalige Bundesligaspeler zijn contract bij de Kroatische bond na het EK in Oostenrijk en Zwitserland verlengen. “Wat mij betreft onderteken ik een blanco contract, maar ik zal niet nalaten erop te hameren dat zulke toestanden eenvoudigweg moeten veranderen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties