Charleroi zwaar beboet

Nico Wieme
| 4 reacties
Charleroi zwaar beboet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Charleroi en manager Mogi Bayat zijn door de Belgische voetbalbond (KBVB) zwaar gestraft wegens “slechte organisatie” en het in de clinch gaan met scheidsrechters.

Uit onvrede met de gang van zaken en om aan schorsingen en boetes te ontsnappen trok Mogi Bayat zich destijds terug als lid van de KBVB. Dat betekent wel dat de Charleroimanager niet meer in de neutrale zone mag komen, maar uiteraard veegt Bayat daaraan zijn voeten. Tijdens de wedstrijden tegen Germinal Beerschot en KV Mechelen ging hij doodleuk de wedstrijdleiding beledigen.
 
Het bondsparket eiste dat Charleroi voorwaardelijk veroordeeld zou worden tot één thuiswedstrijd zonder supporters, maar omdat het Sportcomité die straf te zwaar vond, ging het daarop niet in. Het legde Charleroi wel een zware boete op van niet minder dan 25 000 euro.
 
De zitting van dinsdag ging van start met een incident. Laurent Denis, advocaat van Bayat, vroeg om Robert Van Jole, tweede vicevoorzitter van het Sportcomité, te wraken. Van Jole zou een Braziliaanse speler aangeboden hebben bij Charleroi, maar volgens de FIFA-reglementen mag een lid van een bondsinstantie zich daar niet mee inlaten. Na een korte deliberatie verliet Van Jole de zaal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties