Engelse refs zijn verboden zone

Yves Dekoning
| 0 reacties
Engelse refs zijn verboden zone
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Engeland laaiden de discussies over het gedrag van de spelers en de scheidsrechters het voorbije weekend weer hoog op. De Engelse voetbalbond wil dat er nog strengere regels komen in verband met protest.

Zondag werd Javier Mascherano tijdens de topper tussen Manchester United en Liverpool door Steve Bennet van het veld gestuurd na protest. De 23-jarige Argentijn was door het dolle heen en weigerde de douches op te zoeken. Volgens manager Rafael Benitez vroeg hij gewoon waarom ploegmaat Fernando Torres geel had gekregen. De Spanjaard wil dan ook praten met scheidsrechtersbaas Keith Hackett. Op basis van het verslag van Bennet en de videobeelden loopt Mascherano waarschijnlijk een zware straf op.

Ondertussen wil Gordon Taylor dat er strengere regels komen. Hij vindt dat er een zone moet komen rond scheidsrechters waarin spelers niet mogen komen. In Engeland treedt de FA heel streng op tegen wangedrag van spelers. De profs hebben een voorbeeldfunctie en ze mogen een scheidsrechter niet proberen te beïnvloeden door overmatig protest. Hij wil sancties opleggen en ook cursussen inrichten die het gedrag moeten verbeteren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties