Van Gaal verlaat AZ

Nico Wieme
| 3 reacties
Van Gaal verlaat AZ
Foto: © SC

Het mindere seizoen dat AZ doormaakt heeft zijn gevolgen voor trainer Louis van Gaal. De ex-bondscoach van Oranje verlaat aan het einde van het seizoen de Alkmaarder ‘in goed overleg’.

Louis van Gaal is bezig aan zijn laatste weken als AZ-coach. De 53-jarige volgde in 2005 Co Adriaanse op en leidde de club uit Alkmaar al tijdens zijn eerste seizoen naar de tweede plaats. Ook vorig seizoen leek lange tijd op een succes af te stevenen, maar op de slotdag liep het mis. AZ werd geen kampioen en moest tijdens de play-offs het tweede Champions Leagueticket aan Ajax laten. Ook de bekerfinale tegen datzelfde Ajax ging verloren.
 
Dit seizoen zit AZ in heel diep dal. Na 30 speeldagen staat de ploeg van onder andere Moussa Dembélé op de twaalfde plaats op maar liefst 31 punten van leider PSV. Desondanks beweert Van Gaal dat zijn ploeg goed voetbal brengt. De supporters zijn echter al een tijdje aan het morren en Van Gaal lijkt nu zijn conclusies getrokken te hebben. Zijn contract bij AZ liep in principe tot medio 2009.
 
Dit nieuws zal voor nog meer ambiance zorgen op de tribunes bij de komende tegenstanders van AZ. De laatste tijd galmde het voortdurend ‘En we zwaaien met zijn allen, zwaaien met zijn allen, zwaaien met zijn allen naar Van Gaal’. Onlangs zorgde de geplaagde trainer voor hilariteit door terug te zwaaien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties