Defour: 'Standard belangrijker dan Spelen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Defour: 'Standard belangrijker dan Spelen'
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Na de 0-1-overwinning op het veld van KV Mechelen komt de titel steeds dichter voor Standard. Steven Defour steekt het niet onder stoelen of banken dat hij zijn ploeg belangrijker vindt dan een mogelijke deelname aan de Olympische Spelen.

Zaterdag won Standard met 0-1 op het veld van KV Mechelen. De Rouches tellen een virtuele voorsprong van tien punten op eerste achtervolger Club Brugge. De titel is zo goed als binnen. Steven Defour maakte zijn rentree in de basiself van Standard. Het aandeel van de Gouden Schoen in de aanstaande titel is niet gering. Een mogelijke transfer wenkt voor het goudhaantje. Toch wil Defour niet te hard van stapel lopen.

Wordt Ajax de volgende stap? "Luciano D'Onofrio beloofde mij op termijn een hele mooie club. Maar als wij ons kunnen plaatsen voor de voorronde van de Champions League, blijf ik minstens nog een seizoen", bekende hij.

Woensdag verloren de Rode Duivels met 1-4 tegen Marokko. Defour maakte de afgang vanuit de tribune mee. "Ik heb vastgesteld dat het beter liep met Fellaini en Witsel. Wat bij Standard kan, kan ook bij de Duivels." 

In augustus trekken de nationale beloften naar Peking voor de Olympische Spelen. Met of zonder Defour? "Ik zou graag willen gaan, maar eigenlijk kan dat niet. Tijdens de Olympische Spelen speelt Standard in de Champions Leaguevoorronde. Zie je Standard zonder Fellaini, Witsel en Defour?" stelt de Mechelaar een retorische vraag.

Defour is duidelijk als hij een keuze moet maken. "Stel je Luciano D'Onofrio voor? Zoveel inspanningen leveren voor een doel en daarna het draagvlak van je ploeg moeten afstaan. Dat kan niet. Als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor Standard", zegt de aanvoerder van de Luikse club.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties