Thijs: 'Sommigen hebben schop onder kont nodig'

Nico Wieme
| 0 reacties
Thijs: 'Sommigen hebben schop onder kont nodig'
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent ontvangt vanavond Sint-Truiden. Voor de Buffalo’s het ideale moment om revanche te nemen voor de smadelijke 4-0-nederlaag op het veld van Bergen vorige week. Bernd Thijs laat zich alvast kritisch uit over de mentaliteit van sommige ploegmaats.

Tijdens de wedstrijd op Bergen had iedereen de indruk dat AA Gent het klassement al had opgegeven. De Buffalo’s staan momenteel zesde met 44 punten, dat zijn er tien minder dan Club Brugge dat op de eerst haalbare Europese plaats staat. Het lijkt wel alsof Gent alles op de beker zet.
 
Bernd Thijs beaamt dat, maar wil zijn ploegmaats wel waarschuwen. “Dat zou stom zijn, want als je nu alle matchen slecht gaat spelen en verliezen vóór je aan die bekerwedstrijd begint, met welk vertrouwen sta je dan nog in die bekermatch?” laat hij in Het Laatste Nieuws optekenen.
 
De Gentmiddenvelder loopt er naar eigen zeggen gefrustreerd bij. “Ik zie wat er rondom mij gebeurt en natuurlijk ben ik gefrustreerd. Zeker omdat we een goede ploeg hebben, die de kwaliteiten heeft om een prijs te pakken. Alleen, het gaat niet alleen om kwaliteiten. Er zijn ook zaken zoals inzet, mentaliteit, karakter en fysiek.”
 
Thijs laakt de lamentabele mentaliteit van sommige medespelers. Hij probeert hen wakker te schudden, maar dat loopt niet van een leien dakje. “Sommigen luisteren, anderen niet. Dan houdt het op, hé. Ik ga er mijn energie niet te veel aan verspillen. Al hebben sommige spelers wel een schop onder hun kont nodig.”
 
De Limburger heeft wel een verklaring voor het feit dat Gent ieder jaar net naast de prijzen pakt. “Dat heeft te maken met mentale weerbaarheid. Er zijn hier veel spelers die nog nooit in zo’n situatie gezeten hebben dat ze de kans hadden om iets te winnen. Ik zie hier te veel een houding van ‘als we winnen is het goed, verliezen we dan is dat spijtig, volgende keer beter’. Het is al verbeterd ten opzichte van het begin van het seizoen, maar nog niet constant.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties