Daerden focust op volgend seizoen

Nico Wieme
| 6 reacties
Daerden focust op volgend seizoen
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Koen Daerden is na zijn zware knieblessure weer volop aan het trainen bij Club Brugge. Toch rekent de Limburger er niet meer op dit seizoen nog in actie te komen. De middenvelder wil zich helemaal focussen op volgend jaar.

De kans is groot dat Koen Daerden het seizoen bij Club Brugge zal afsluiten met nul wedstrijden op de teller. De Limburger is hersteld van zijn knieoperatie, maar wil het zaakje niet forceren. Tegen 30 juni, de dag waarop de voorbereiding op het volgende seizoen begint, wil hij helemaal klaar zijn.
 
“De opbouwfase verliep tot nu toe bijna probleemloos”, legt Daerden uit in Het Laatste Nieuws. “Alleen in mijn laatste wedstrijd met de beloften had ik met enige irritatie af te rekenen. Helemaal niet alarmerend, maar ik heb het wel een tweetal weken iets kalmer aan moeten doen. Sedert enkele weken train ik weer zonder problemen individueel.”
 
Daerden geeft toe dat hij er stiekem op gehoopt had dit seizoen nog enkele wedstrijden van de A-ploeg te kunnen meepikken. “Maar die kans is, na die lichte terugval, klein geworden. Het heeft geen enkele zin om te forceren. Op die laatste vier weken zal het nu ook niet meer aankomen.”
 
De middenvelder focust helemaal op eind juni, wanneer de trainingen voor het komende seizoen van start gaan. “Ik wil helemaal fit en vooral conditioneel sterk aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen beginnen. Dat zal ook gebeuren, want mijn knie is helemaal in orde”, besluit Daerden strijdvaardig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties