Nieuws uit Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Nieuws uit Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In tweede provinciale A lijkt de titelstrijd beslist in het voordeel van Ternesse. Onderaan blijft het dan weer wel ongemeen spannend. Een overzicht van de afgelopen voetbalweek. In tweede B nam Oosterzonen de leiding over. Een overzicht:

Tweede provinciale A:

Antonia:

-Antonia blijft operatie verder zetten. Dankzij opnieuw twee goals van Huyghen klopte Antonia rode lantaarn Arendonk met 3-0. Antonia staat zowaar op een tweede plaats in de derde periode.

Ekeren:

-Voor FC Ekeren werd het opnieuw geen leuk weekend. Het verloor op verplaatsing bij Ternesse met 3-1 ondanks een hele vroeg goal van alweer de jonge Dingemans. Op het uur moest doelman Van der Linden ook nog worden afgevoerd. Zijn seizoen zit erop. Lambrechts vervangt hem normaal de komende weken.

SC Merksem:

-Merksem won ook nu weer niet. Tegen Gooreind werd het 0-2. Van de laatste acht matchen wonnen de troepen van Van Dooren slechts een maal. Het is al wel zeker van de eindronde.

-Voorzitter Pradolini laat via de website van de club weten dat Merksem een rampweekend kende. Door de regen waren de jeugdvelden zaterdag niet bespeelbaar. Vervolgens werd er ingebroken in het secretariaat aan de jeugdvelden. Ook gaf hij zijn spelers nog een veeg uit de pan die tegen Gooreind de boot in gingen.

-Verder raakte bekend dat Ihmad Ouriagli weg is. Hij kon zich niet verzoenen met twee wedstrijden ritme op te doen bij de reserven na acht weken revalidatie.

-Geerits verlaat Houtvenne voor Merksem net als Dillien Capellen verlaat.

 Bron: www.kmerksemsc.be

Kaart:

-Kaart staat niet langer aan de leiding in de derde periode. Het speelde tegen Maccabi 1-1 gelijk en ziet Ternesse en Antonia over zich wippen.

Ranst:

-Na het gelijkspel in Vosselaar en de winst van Ternesse mag Ranst de titel allicht vergeten. Ternesse heeft vijf punten meer met nog twee matchen te gaan. Ranst zelf trof in Vosselaar wel tot drie maal toe het doelhout.

’S Gravenwezel:

-’S Gravenwezel boekte tegen Merksplas een zege na een late goal van De Hoon.

-Op vrijdag 2 mei organiseert de club haar eerste minivoetbal Nachttornooi. Voor meer info verwijzen we u door naar de website van de club.

-Voor aanvang van de wedstrijd tegen Maccabi op 13 april huldigt de club zijn kampioenenploegen.

Bron: www.ksksgravenwezel.be

Gooreind:

-Ronny Roggeman zat tegen zijn ex-club SC Merksem niet op de bank. Hij moest van het bestuur De Witte (onder andere ex-Anderlechtspeler) opstellen, maar deed dat niet. Roggeman stapte zelf op.

-Zonder Roggeman werd er met 0-2 gewonnen op bezoek bij SC Merksem.

Zandvliet:

-Zandvliet verloor met 2-1 op bezoek bij Sint-Jozef. Jim Van Hooydonck zag twee maal geel. Ben Van Hooydonck redde in de slotminuut de eer.

Ternesse:

-Na winst tegen Ekeren is de titel bijna binnen. Het staat vijf punten voor op Ranst.

 

Tweede provinciale B:

Oosterzonen:

-Oosterzonen is na 28 speeldagen de nieuwe leider. Na een 2-4 zege in Olen heeft het een punt meer dan Rapid Leest dat niet verder kwam dan 0-0 te Tisselt.

Rapid Leest:

-Leest speelde gelijk op het veld van Tisselt en ziet Oosterzonen naar de eerste plaats klimmen.

-Bart Dames speelt volgend seizoen voor Leest en niet meer voor Tubantia.

-Bosmans speelt volgend seizoen voor Tisselt.

Tisselt:

-Tisselt kwam thuis tegen Leest niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Beide ploegen blijven in de middenmoot kamperen. Leest mist wel de kans om een goede zaak te doen in de laatste periodetitel. Bij de bezoekers deed Jean Jacques Misse Misse mee en hem werd een strafschopfout onthouden. Ook aan de overkant vielen er een aantal discutabele fases te noteren. Nick De Loenen (ex-Ekeren) was met een verre lob nog het dichtst bij een goal.

-De club meldt ons dat El Mahray en Ali Ekinci naar VV Lippelo verhuizen. Wellens gaat dan weer naar Brasschaat en De Smet gaat samen met Boogaerts voor Olympic Deurne voetballen.

-De club versterkte zich al wel met Bosmans van Rapid Leest en Christiaens (Wolvertem)

GR Katelijne:

-Voor volgend seizoen trok de club Van Herck (Kontich) aan.

-Yves Heremans verlaat Katelijne voor Zandhoven

Zelf regionaal nieuws melden? Eindredactie@voetbalkrant.com

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties