Bayern op z'n Duits naar halve finale

Met Duitsers ben je nooit klaar. Bayern München heeft dat donderdagavond nog maar eens bewezen. In een spectaculair duel ontsnapte Bayern tot tweemaal toe in de laatste minuut aan de uitschakeling

Bayern gaf Getafe zo een koekje van eigen deeg, want vorige week scoorde Getafe ook de 1-1 in de slotseconden. Zo goed eindigde Getafe de heenwedstrijd, zo slecht begon het aan de terugwedstrijd. Na nauwelijks enkele minuten kreeg De la Red de rode kaart voorgeschoteld. De vrije trap die volgde van Ribéry ging recht op de paal. Getafe moest dus een hele wedstrijd met tien afwerken, maar leek zich daar nauwelijks iets van aan te trekken. De Spanjaarden kwamen zelfs op voorspong. Cosmin Contra zette een knappe actie op en werkte zelf af: 1-0 op slag van rust.

Bayern ging op zoek naar de gelijkmaker in de tweede helft, maar moest wachten tot de allerlaatste minuut. Franck Ribery wist nog verlengingen af te dwingen door de gelijkmaker in doel te duwen.

Erop en erover zou je denken, maar niets bleek minder waar. Getafe reageerde erg sterk en scoorde bij de start van de verlengingen meteen twee keer. Eerst bracht Casquero de Spaanse club op 2-1, een minuutje later leek Braulio de kwalificatie met de 3-1 veilig te stellen.

Maar Duitsers blijven Duitsers natuurlijk. Bayern gaf niet op en knokte zich terug in de wedstrijd. Na een blunder van doelman Pato kon Luca Toni de 3-2 netten. De Duitsers trokken daarna met man en macht naar voren, zelfs doelman Kahn ging mee, en zagen hun inzet beloond. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd scoorde Toni de 3-3. Een doelpunt van goudwaarde, want op basis van de uitgoals kwalificeerde Bayern zich zo voor de halve finales.

Getafe kwam dicht bij een stunt van jewelste, maar de favoriet voor de eindzege blijft dus in de UEFA-beker. De Duitsers ontmoeten nu het Russische Zenit Sint-Petersburg, dat Bayer Leverkusen wipte.