Proto: 'Eerste doelman of vertrekken'

Proto: 'Eerste doelman of vertrekken'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De ambitie van Silvio Proto is duidelijk. “Volgend seizoen wil ik spelen”, is de Anderlecht-doelman duidelijk. Of dat bij Anderlecht zal zijn, valt nog af te wachten.

Proto blesseerde zich twee seizoenen geleden aan de knie en kwam nadien niet veel meer in actie. “Ik vroeg me af of ik nog ooit op hetzelfde niveau zou terugkomen”, geeft Proto toe in HLN. “Maar nu twijfel ik niet meer. Ik ben fit en train voor mezelf: ik moet klaarstaan als er iets met Zitka gebeurt of als ik naar een andere ploeg ga.”
 
Geen tweede doelman
 
De knoop is dus nog niet doorgehakt. “Na het seizoen beslis ik. Blijven of niet”, verduidelijkt de voormalige Rode Duivel. “De positie van tweede doelman strookt niet met mijn ambities. Als Zitka eerste keeper blijft, moet ik een oplossing zoeken: op huurbasis of definitief.”
 
Geen lager niveau
 
“Ik heb voorstellen genoeg, maar namen hou ik voor mezelf. Eind dit seizoen beslis ik, maar ik wil ook niet naar een club met een lager niveau te gaan.”

Geen nummer 13
 
Wat wel vaststaat, is dat Proto volgend seizoen een ander rugnummer wil. “Normaal ben ik niet bijgelovig, maar volgend jaar wil ik toch niet meer het rugnummer dertien. Toen Zitka enkele weken geleden geblesseerd raakte, brak ik zelf mijn duim. Dan denk je: ik heb hier alleen ongeluk.”
 
“Ik wil weer nummer 24, dat had ik ook bij La Louvière. Daar heb ik goede herinneringen aan, maar ik probeer ook niet aan het verleden te denken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties