Rangers verschalkt Sporting Lissabon

Steurbaut Kersten

Glasgow Rangers heeft zich na een 0-2 overwinning op het veld van Sporting Lissabon bij de laatste vier in Europa geschaard. De heenwedstrijd was op een scoreloos gelijkspel geëindigd.

Beide ploegen kregen tijdens de huidige Europese campagne weinig doelpunten tegen en ook in Lissabon waren de kansen zeer schaars. Liedson en Joao Moutinho waren dicht bij de openingstreffer voor Sporting, maar beiden zagen hun poging op de paal belanden.

Darcheville maakte na de rust een einde aan ruim 140 minuten zonder doelpunt tussen beide ploegen. Na een mooie één-twee met Davis, verschalkte de Franse aanvaller knap de Portugese doelman Rui Patricio.

In de slotfase verdubbelde Whittaker de score voor de Schotten en verzekerde daarmee de kwalificatie voor de halve finale. Daarin ontmoeten de Rangers het Italiaanse Fiorentina, dat met 0-2 PSV uit de Uefa Cup kegelde.