België ontmoet Brazilië op Olympische Spelen

Anthony Van der Planken
| 17 reacties
België ontmoet Brazilië op Olympische Spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België kent zijn tegenstanders voor de Olympische Spelen in Peking. De jonge Rode Duivels ontmoeten straks Brazilië, Nieuw-Zeeland en gastland China.

Het lot was dus België enigzins goed gezind. Enkel Brazilië is wellicht op papier sterker dan de jonge Rode Duivels. Gastland China en klein broertje Nieuw-Zeeland moeten wél te doen zijn.

België werd voor de loting ingedeeld in een pot met de andere Europese teams: Nederland, Servië en België. Uit de eerste pot kregen de Rode Duivels China, terwijl Australië, Zuid-Korea en Japan de andere mogelijkheden waren.

Ook bij de tweede pot kenden de Belgen geluk. Aangezien Kameroen, Nigeria en Ivoorkust de andere opties waren, is Nieuw-Zeeland een droomloting.

Enkel in de derde pot troffen de Rode Duivels de zwaarste tegenstander. Het werd Brazilië, en niet Honduras, Argentinië of de Verenigde Staten.

Indien de Rode Duivels zich bij de eerste twee van hun groep scharen, mogen ze naar de kwartfinales. Daar ontmoeten ze een team uit groep D, bestaande uit Zuid-Korea, Kameroen, Italië en Honduras.

De Belgen zullen trouwens in de groepsfase niet in Peking zelf voetballen, maar wel in Shenyang, Qinhuangdao en Shanghai.

De verschillende poules zien er als volgt uit:

Groep A: Ivoorkust, Argentinië, Australië en Servië.
Groep B: Nederland, Japan, Verenigde Staten en Nigeria.
Groep C: België, Nieuw-Zeeland, Brazilië en China.
Groep D: Honduras, Italië, Kameroen en Zuid-Korea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties