Cruciaal weekend voor vierde plek

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties
Cruciaal weekend voor vierde plek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De interessantste wedstrijd van de vijfendertigste speeldag van de Serie A wordt in Firenze gespeeld: Fiorentina en Sampdoria vechten er om de vierde plaats. Met Reggina - Parma staat een echte degradatietopper op het programma.

Fiorentina moet tussen de verplichtingen van de UEFA Cup door zijn vierde plaats zien veilig te stellen. Dit weekend komt Sampdoria op bezoek: de Blucerchiati doen ook nog volop mee voor Champions League-voetbal. Prandelli moet niet veel wijzigingen aanbrengen in zijn type-elftal: Donadel komt terug in de ploeg, wellicht ten koste van Kuzmanovic, en vooraan wordt de geschorste Pazzini (foto) vervangen door Vieri.
Samp treedt met een vijfmansmiddenveld aan, zonder de geblesseerde Sammarco.  Ook doelman Castellazzi is nog steeds out. Voorin moeten Bellucci en Cassano voor dreiging zorgen.

Leider, en hoogstwaarschijnlijk toekomstig kampioen, Inter krijgt Cagliari op bezoek. Veel problemen zou dat niet mogen opleveren, ook al omdat Acquafresca, vorig seizoen nog bij Inter en nu de grote man bij de Rossoblu, verklaarde voor Inter te supporteren in de strijd om de Scudetto. Nochtans moet hij er met één of meer doelpunten proberen voor te zorgen Cagliari definitief uit de gevarenzone weg te halen.
Mancini laat Balotelli wellicht op de bank, om zo de jongeling, die een gele kaart van een schorsing verwijderd is,  zeker ter beschikking te hebben voor de derby van volgende week.

Bij AS Roma is het geloof in de scudetto nu wel weg, maar om er toch nog een mooi seizoenseinde van te maken, wordt het best gewonnen van Torino. Totti is er uiteraard niet bij na zijn zware knieblessure vorige week. Hij wordt in punt vervangen door Vucinic.
Torino heeft de punten dringend nodig en De Biasi probeert die te halen met Stellone als diepste man, Lazetic daar kort achter en Rosina (foto) in het middenveld.

Juventus heeft nog een punt nodig om mathematisch zeker te zijn van een plaats bij de eerste vier. De hoop op de tweede plaats hebben de Bianconeri nog niet opgegeven, zodat Ranieri zijn sterkste opstelling uitspeelt. Tegenstander Lazio heeft in de Serie A niets meer om voor te spelen. Door enkele schorsingen komt Mudingayi zeker aan de aftrap. Tegen Juve laat coach Rossi de tridente wellicht achterwege, waardoor Bianchi vanaf de bank zal moeten toekijken.

In Livorno moet AC Milan winnen om de vierde plaats in het vizier te houden. Kakà en Seedorf zullen in steun spelen van de diepste spits: Pato of Inzaghi.

Reggina, dat een degelijke thuisreputatie heeft, kan dit weekend Parma, dat buitenshuis nog niet won, voorbijsteken. Bij de thuisploeg is iedereen fit, terwijl Parma de wonden likt van het rodekaartenfestival tegen Lazio: 5 spelers zitten één of meerdere schorsingsdagen uit.

De andere wedstrijden van de vijfendertigste speeldag:


Udinese - Catania
Palermo - Atalanta
Genoa - Empoli
Napoli - Siena





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties