Analyse Bayern bijna kampioen

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern bijna kampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern Müchen staat twaalf punten voor met nog vier speeldagen te gaan. Het moet dus al heel raar lopen wil Bayern geen kampioen worden. De strijd om de tweede en derde plaats lijkt ook beslist.

Bayern dicht bij titel
 
Enkel een drama kan Bayern nog van de titel houden. Het won zondag met 4-1 van de regerende landskampioen VFB Stuttgart. Bijgevolg staat de eerste achtervolger Werder Bremen nog altijd op twaalf punten. De titel is dus zo goed als binnen voor de ploeg uit München. De champagne mag alvast koudgezet worden. Stuttgart is nu gedeeld vierde.
 
De strijd om plaatsen twee en drie lijkt ook beslist te zijn. Zowel Schalke als Werder Bremen wonnen hun wedstrijd terwijl de concurrentie foutjes maakte. Schalke won de topper op bezoek bij HSV en Werder Bremen speelde gelijk in Karlsruhe. Zowel Schalke als Werder hebben zes punten meer dan de volgende
teams.
 
Leverkusen kon niet winnen op zondag in eigen huis tegen Wolfsburg. Bayer kwam tot twee maal toe op achterstand, maar sleepte toch nog een 2-2 gelijkspel uit de brand. Europa halen wordt voor Wolfsburg bijgevolg ook wel heel moeilijk.
 
Cottbus zet grote stap richting behoud
 
Niemand gaf tijdens de winterstop nog een cent om de kansen van Cottbus. Met nog vier speeldagen voor de boeg ziet het er echter plots heel goed uit. Het stond aan de rust tegen Hansa Rostock 0-1 achter met een man minder, maar er werd toch nog gewonnen. Cottbus heeft nu vijf punten meer dan de nummer zestien.
 
Naast Cottbus - Rostock stond er met Nürnberg - Bielefeld nog een degradatietopper op het programma. Nürnberg leek op weg naar een gouden zege, maar gooide de drie punten nog te grabbel. Het staat samen met Rostock en Duisburg op een degradatieplaats.
 
Duisburg kon namelijk ook niet winnen. Ook de ploeg van Ishiaku gaf een voorsprong (0-1) uit handen op bezoek bij Bochum.
 
Eindeseizoenswedstrijden
 
Frankfurt-Dortmund was op vrijdag de opener van de speeldag en een van de twee eindeseizoenswedstrijden. Het werd uiteindelijk 1-1.
 
Ook Hannover en Hertha Berlijn deelden de punten. Daar werd er wel meer gescoord: 2-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties