Analyse Degradatieplaatsen overhoop in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Degradatieplaatsen overhoop in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Scenario’s bedenken is één, de realiteit is vaak anders. Op de slotdag van deze competitie werd de rangschikking onderaan helemaal en onherroepelijk door elkaar gehaald.

Dat SK Lebeke-Aalst - 23pt met de Rode Lantaarn in de hand een tweede opeenvolgende degradatie niet meer kon ontlopen wisten we al. Toch wou de ploeg in schoonheid afscheid nemen en dat deden ze ook. Eendracht Aalter – 32pt was het slachtoffer van dienst en dat met misschien wel verstrekkende gevolgen.
 
In een rechtstreeks degradatieduel haalde SKDJ Lovendegem – 34pt het laken naar zich toe bij Sparta Ursel – 32pt en verzekerde zich zo op de laatste speeldag van een verlengd verblijf in 1ste provinciale. Voor Ursel liggen de kaarten helemaal anders. Net zoals Aalter eindigt Ursel op de 13de plaats en die kan aanleiding geven tot rechtstreekse degradatie. Beide ploegen moeten in een onderling duel uitmaken wie uiteindelijk 12de en 13de wordt. Behoudens indien Appelterre zich zou weten te redden in 4de nationale A (en dat is hoogst onwaarschijnlijk) gaat de 13de onverbiddelijk naar 2de provinciale.
 
Rapide Lebbeke - 28pt speelde een van zijn betere wedstrijden van het seizoen en ging met de punten aan de haal bij FC Eeklo – 50pt. Niet voor het eerst begon de ploeg na een riante uitgangspositie (0-3) te krasselen, maar voor één keer werd de winst verzilverd. Echt veel heeft het niet te betekenen, want als 14de gaat ook Rapide naar 2de provinciale.
 
Ook FC Waarschoot – 26pt start volgend seizoen een trapje lager. Na een thuisnederlaag op de slotdag tegen Sint-Gillis-Waas –54pt zakt Waarschoot naar de 15de stek en keert terug naar 2de.
 
De vrees voor de degradatie gierde duidelijk door de kelen bij SK Lebbeke - 33pt. Pas in de 2de helft werd FC Vrasene – 33pt teruggewezen en kon Lebbeke zich van het behoud verzekeren.
 
Kampioen Sparta Petegem – 68pt begon en eindigde de wedstrijd tegen Jong Lede – 45pt met champagne en feestvieren. Tussendoor neutraliseerde de thuisploeg een dubbele achterstand maar moest uiteindelijk toch plooien. Het vreugdegevoel was echter niet te temperen.
 
Ook Terjoden-Welle – 64pt besloot de competitie met een nederlaag, uit bij JV Kruibeke – 38pt. Een typische eindeseizoenswedstrijd, enkel goed voor de statistieken.
 
Kwik Eine – 49pt was niet naar SK Berlare – 57pt afgezakt om uit te bollen en ook de 3de in de eindrangschikking keek tegen een verliesmatch aan. Voor Einde opnieuw de magere troost van net-niet en voor Berlare uitkijken naar de eindronde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties