Atlético en Zaragoza doen uitstekende zaak

Dave Sentobin

Gisteravond hebben Atlético en Zaragoza een uitstekende zaak in de rangschikking gedaan. De Madrilenen staan dankzij de overwinning tegen Recreativo steviger op de vierde plaats en Zaragoza klimt zelfs uit de degradatiezone.

De mannen van Aguirre moesten gisteravond winnen van Recreativo om achtervolgers Racing en Sevilla niet over hen te laten springen. Canterano (jeugdspeler) Camacho was de grote man met twee doelpunten. Scheidsrechter Pérez Lasa had zonder twijfel ook een opmerkelijke avond: twee onterecht afgekeurde doelpunten, niet toegepaste voordeelregels bij gevaarlijke doelsituaties, etc. De 18-jarige middenvelder kopte eerst een hoekschop voorbij de grabbelende Sorrentino. Na rust zorgde Kun Agüero voor de geruststellende 2-0 en een kwartier voor het einde maakte de jarige Camacho zijn verjaardag compleet met een tweede doelpunt. Door de overwinning staan de colchoneros nu steviger op de vierde plaats en zetten ze druk op hun achtervolgers.

De andere wedstrijd van gisteravond was tussen Zaragoza en Deportivo, de beste ploeg van de terugronde. De maños kregen een arsenaal aan mooie kansen, maar de bal wilde er niet in. Tot de laatste minuut wanneer verdediger Ayala een hoekschop voorbij keeper Aoaute kopte. De bekritiseerde steraankoop barstte in tranen uit. De thuisploeg speelde zijn beste wedstrijd in maanden en springt over Osasuna en Recreativo naar de zestiende plaats.