Milan houdt Inter voorlopig van titel

Maarten Vandenabeele
| 11 reacties

AC Milan won de stadsderby van Inter, waardoor de Nerazzurri nog geen kampioen zijn en Roma tot op 3 punten zien terugkomen. Meer goed nieuws voor Milan was de nederlaag van Fiorentina, waardoor de Rossoneri nu vierde staan.

Inter kon bij winst de titel pakken in het hol van de leeuw, maar het liep even anders. In de eerste helft was thuisploeg Milan de betere ploeg en Inzaghi was tweemaal gevaarlijk, maar met 0-0 gingen beide ploegen de kleedkamers in.
In de 51e minuut was het dan toch raak voor Inzaghi, die een voorzet van Kakà kon binnenkoppen: 1-0. 5 minuten later stond het al 2-0: Kakà liet Julio Cesar geen schijn van kans en schoot aan de eerste paal binnen. Inter moest reageren, maar groot gevaar leverde dat niet op en de tegenstoten van Milan bleven scherp. Een kwartier voor tijd kwam de spanning terug: Cruz scoorde op vrije trap, waarbij Kalac niet vrijuit ging, 2-1. Een slotoffensief haalde niets meer uit.

AS Roma krijgt weer zicht op de scudetto na een vlotte 0-3 tegen Sampdoria. In de eerste helft raakte de thuisploeg enkele malen het doelhout en Cassano faalde tweemaal alleen voor Doni. Samp kreeg in de slotfase de rekening gepresenteerd: Panucci, Pizarro en Cicinho zorgden voor een zware einduitslag.

Juventus is definitief derde na een verdiende nederlaag in Siena. Kharja scoorde al vroeg met een heerlijke lob en Juve vond nooit een antwoord: 1-0.

Voor Fiorentina lijkt het een seizoenseinde in mineur te gaan worden. De Viola verloren in Cagliari en zijn de vierde plaats (voorlopig) kwijt. Jeda (foto) scoorde na 20 minuten en Conti zorgde zelfs voor 2-0 in de 50e minuut, waarna Santana wel onmiddellijk kon tegenscoren, maar opnieuw misten de Viola vele kansen en bleven zo met lege handen achter. Mutu kreeg kort voor het einde nog een tweede gele kaart voor protest.

Lazio kwam na 25 minuten op voorsprong tegen Palermo: Pandev zette een strafschop om. In de slotfase gingen de Rosaneri toch nog met de zege aan de haal dankzij twee treffers van Amauri: 1-2.

In Atalanta - Livorno vielen alle doelpunten na de pauze. Doni en Ferreira Pinto zorgden voor de 1-0 en 2-0, maar Rossini en Pavan brachten de hekkensluiter langszij. In de 89e minuut zorgde Padoin toch nog voor een thuiszege: 3-2.

Empoli was thuis niet opgewassen tegen Udinese. Quagliarella kon in de 17e minuut scoren na een blunder van doelman Balli en in de tweede helft kreeg Giovinco de kans om een punt uit de brand te slepen, maar hij miste een penalty: 0-1.

Reggina boekte een levensbelangrijke zege in Catania. Veteraan Amoruso (foto, met de 0-1) was de held met twee doelpunten, waarvan een op strafschop. De tegentreffer van Martinez, helemaal op het einde, maakte niets meer uit: 1-2.

Ook Parma pakte een broodnodige driepunter. Lucarelli zorgde voor de enige treffer tegen Genoa: 1-0. Vanden Borre mocht de laatste tien minuten meespelen bij de bezoekers.

Torino lijkt nu wel gered na een zege tegen Napoli. Rosina effende het pad met een strafschop, maar via Contini kwamen de Azzurri kort na de pauze op gelijke hoogte. Di Michele liet de Granata toch vieren: 2-1.