Sporting en Real Sociedad winnen

Dave Sentobin

Sporting won gisteren met een man minder van Granada 74. Door die overwinning komen de rojiblancos uit Gijón op gelijke hoogte met Málaga, tweede in de stand. De eerste drie uit de Segunda División promoveren rechtstreeks naar de hoogste klasse.

Gisteravond beleefden de supporters van SuperSporting een bewogen avond tegen promovendus Granada 74. In het aardig volgelopen Molinón-stadion (20.000 toeschouwers) begon de thuisploeg zenuwachtig aan de partij en het waren de bezoekers die de eerste kansjes kregen. Doelman Roberto – die op het einde van het seizoen naar Osasuna zou verhuizen – hield zijn netten schoon. Tien minuten voor de rust kreeg Míchel tot grote frustratie van het thuispubliek rood voor een wilde tackle.

Na rust leek de wedstrijd al snel gespeeld toen de Andalusische bezoekers via Guerra op voorsprong kwamen. Tot ergernis van het publiek had de bal enkele seconden daarvoor de doellijn gepasseerd, maar de scheidsrechter en zijn grensrechter zagen niets en het doelpunt was geldig. Twintig minuten voor tijd lukte Kike Mateo dan toch de aansluitingstreffer met het hoofd. In de extra tijd kopte enige spits Bilic zelfs de winnende treffer nog tegen de touwen.

De mannen van Preciado doen zo een uitstekende zaak en blijven in de running voor de promotie naar de Spaanse Primera División. Sporting komt voorlopig op gelijke hoogte van Málaga, tweede in de stand met een wedstrijd minder gespeeld. Gisteravond won concurrent Real Sociedad met 2-0 van Sevilla Athletic (het B-elftal van FC Sevilla) dankzij goals van Garitano en Díaz de Cerio. De Basken blijven vierde op twee punten van de Asturiaanse formatie.