Celtic pakt de Schotse titel

De Nijs Michael
| 1 reacties
Celtic pakt de Schotse titel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In nagenoeg alle competities zit de titelstrijd er al enkele weken op, enkel in Schotland werd de strijd vanavond nog beslecht. Celtic heeft de Schotse landstitel uiteindelijk vanavond, op de laatste speeldag, binnengehaald.

Rangers FC en Celtic Glasgow begonnen vanavond met evenveel punten aan de laatste speeldag. De Rangers hadden echter een doelpuntensaldo dat lager was dan dat van Celtic, de finalist uit de Uefa Cup moest dus rekenen op een misstap van Celtic om de titel nog te pakken. maar die misstap kwam er niet.

Celtic ging vanavond namelijk winnen op het veld van Dundee United, Vennegoor of Hesselinck scoorde het enige doelpunt uit de partij. Rangers deed daarentegen niet wat het moest doen, de rivaal van Celtic ging met 2-0 onderuit bij Aberdeen. Lee Miller en Darren Mackie bezegelden het lot van de topclub. Een gefrustreerde Nacho Novo liep nog tegen een rode kaart aan. Zo heeft Celtic in de eindafrekening dus 3 punten meer dan aartsrivaal Rangers FC, groen-wit mag vannacht dan ook de titel vieren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties