Grijpt Rangers alsnog de Schotse titel?

De Nijs Michael
| 0 reacties
Grijpt Rangers alsnog de Schotse titel?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De burenstrijd in Glasgow bereikt een nieuw hoogtepunt. Donderdagavond valt immers de beslissing in de Schotse titelstrijd. Stadsrivalen Celtic en Glasgow Rangers beginnen met evenveel punten aan de laatste speeldag.

Glasgow Rangers moet donderdag op bezoek bij Aberdeen. Voor de Rangers is winst absoluut noodzakelijk aangezien ze de laatste speeldag aanvangen met een slechter doelpuntensaldo dan stadsrivaal Celtic. De Rangers kunnen alvast beschikken over Jamie Smith, Lee Mair en Jonathan Smith. Het trio raakt tijdig wedstrijdfit. Ook Carlos Cuellar, terug uit schorsing, is klaar voor de titelstrijd.

 

Minder goed nieuws kregen de Rangers van Andrew Considine en Richy Byrne, beide spelers zijn definitief out voor de clash tegen Aberdeen. Voor Sasa Papac komt de wedstrijd eveneens te vroeg, hij raakt wel speelklaar voor de bekerfinale. Ook Sone Aluko en Josh Walker zullen de Rangers niet aan de Schotse titel helpen, zij hebben internationale verplichtingen.

 

Voor de Rangers zou het verspelen van de Schotse landstitel een echt drama zijn. De topclub telde enkele speeldagen geleden nog een grote voorsprong op de rivaal uit het andere stadsdeel, maar door enkele niet-gewonnen competitiematchen in de voorbij weken is Celtic langszij gekomen. Vorige week verloor Glasgow Rangers daarenboven ook al de finale van de Uefa Cup. Winst is dus een must voor de Rangers.

 

Aberdeen: Langfield, Maybury, Diamond, Bus, Foster, Mair, Touzani, De Visscher, Duff, Nicholson, Mackie, Severin, Jamie Smith, Young, Lovell, Maguire, Miller, Soutar.

 

Rangers: Alexander, Broadfoot, Dailly, Weir, Whittaker, Davis, Thomson, Ferguson, Novo, Beasley, Boyd, Darcheville, Cousin, G. Smith, Cuellar, Furman, McMillan, Fleck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties