Overgang Pjanic naar Lyon kwestie van tijd

Ruben Claesen
| 0 reacties
Overgang Pjanic naar Lyon kwestie van tijd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eén van de opvallendste verschijningen in Frankrijk afgelopen seizoen was de inmiddels 18-jarige Miralem Pjanic. De middenvelder was het lichtpunt bij rode lantaarn FC Metz en wil nu hogerop. Een transfer naar Lyon is dan ook in de maak.

AFP nam in Roemenië een interview af met de Luxemburgse Bosniër. “De beide clubs moeten zich nog wel vinden, maar dat zal er wel snel van komen. De komende dagen ga ik nog eens praten met het bestuur van Metz, als ik terug in Frankrijk ben.” Pjanic verblijft voor het ogenblik in Boekarest, waar hij maandag een wedstrijd voor het goede doel speelt tegen een ploeg bekende Roemeense oud-voetballers.
 
Contact met de hoge pieten van Lyon, was er ook al. “Meneer Aulas (voorzitter) en meneer Lacombe (manager) heb ik al ontmoet, die laatste belt me zelfs geregeld op. De accommodatie van Lyon heb ik ook al mogen bezoeken. Lyon is een ambitieuze en erg professionele club, denk ik, die me ook mijn kansen zal geven.” Pjanic verkiest Lyon dus boven het Marseille van Erik Gerets, die ook naar de jongeling hengelde.
 
In het Stade Gerland ligt een contract voor vijf jaar te wachten op Pjanic, die nu dus alleen nog moet wachten op een akkoord tussen de clubs. Pjanic heeft nog geen officiële interlands op zijn naam staan, maar zal naar eigen zeggen zijn geboorteland Bosnië-Herzegovina boven Luxemburg verkiezen, waarvoor hij nochtans verschillende beloftecaps op zijn naam heeft.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties