Fiorentina volgt Vincent Kompany

De Nijs Michael
| 14 reacties
Fiorentina volgt Vincent Kompany
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het bestuur van Fiorentina zal de interland tussen Italië en België vanavond met argusogen bekijken en daar hebben de bobo's van de Italiaanse subtopper zo hun redenen voor.

De wedstrijd wordt niet alleen afgewerkt in het stadion van Fiorentina, de topclub uit Firenze heeft ook Rode Duivel Vincent Kompany op haar verlanglijstje geplaatst. De nummer vier uit de Italiaanse competitie is namelijk op zoek naar een vervanger voor de vertrekkende Tomas Ujfalusi.

Ujfalusi was een vaste waarde in Firenze, maar de Tsjech verlengde zijn contract bij Fiorentina niet. Hij gaat volgend seizoen aan de slag bij de Spaanse subtopper Atlético Madrid. Bijgevolg moet de halve finalist uit de voorbije UEFA-cup op zoek naar een vervanger, want de club moet zich via de voorronde nog kwalificeren voor de Champions League.

Fiorentina heeft Matteo Ferrari helemaal bovenaan het verlanglijstje gezet, maar als de speler van AS Roma onhaalbaar blijkt zou Vincent Kompany een goed alternatief zijn voor het bestuur. De Rode Duivel was deze winter ook al in beeld bij Fiorentina, maar toen was een vertrek uit Hamburg onbespreekbaar voor Kompany.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties