Commotie rond contract Hiddink

Nico Wieme
| 1 reacties
Commotie rond contract Hiddink
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het EK is nog niet op gang getrapt, of een eerste relletje haalt al het nieuws. In Rusland is heibel ontstaan over de premies in het contract van bondscoach Guus Hiddink.

Guus Hiddink slaagde er op het laatste nippertje in om Rusland naar het EK te loodsen. Prompt kreeg de Nederlander een contractverlenging tot aan het komende WK aangeboden. Of de ex-coach van onder andere PSV ook daadwerkelijk de Russen naar Zuid-Afrika mag proberen leiden, is nog geen uitgemaakte zaak.
 
Sergei Kapkov, de voorzitter van de Nationale Voetbalacademie van Roman Abramovich, heeft zich gemengd in de discussie over het contract van de Russische selectieheer. Kapkov verklaart zich niet akkoord met deze overeenkomst. Vooral de hoge bonus, die Hiddink zal opstrijken bij plaatsing voor het WK, ligt hem als een baksteen op de maag. Chelseatopman Abramovich staat persoonlijk garant voor de betalingen van de Nederlandse coach.
 
Hiddink probeert zich niet te veel aan te trekken van de hele discussie. “Ik heb een overeenkomst met de Russische voetbalbond en ik blijf in functie tot en met het WK 2010 in Zuid-Afrika. Ik sta buiten de discussie, die wordt gevoerd”, aldus Hiddink op Telesport.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties