Leeds wil Phillips binnen halen

K M
| 2 reacties
Leeds wil Phillips binnen halen
Foto: © SC

Kevin Phillips is in beeld bij Leeds United om volgend seizoen het nieuwe speerpunt in de aanval van de derdeklasser te vormen. De 34-jarige spits zit volgende maand zonder club.

Phillips was afgelopen seizoen actief in The Championship bij West Bromwich Albion. Hij scoorde in dat seizoen 24 doelpunten en was daarom belangrijk in het veroveren van het kampioenschap. Toch wil men bij West Brom zijn aflopend contract niet verlengen.
 
Phil Smith, de zakenwaarnemer van Phillips, bevestigde dat hij al had gesproken met Gary McAllister, de manager van Leeds. McAllister is op zoek naar een aanvalspartner voor Jermaine Beckford die afgelopen seizoen twintig doelpunten in 43 competitiewedstrijden wist te maken. Dinsdag werd ook al Derek Riordan van Celtic Glasgow aan de club met als thuisbasis Elland Road gelinkt.
 
Het doel voor volgend seizoen mag duidelijk zijn: promotie naar The Championship. Ondanks dat het dit seizoen gestart was met vijftien minpunten strandde Leeds op een zucht van de promotie. In de allerlaatste play-offwedstrijd verloor het in Wembley voor meer dan 75000 toeschouwers het duel tegen Doncaster met 1-0.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties