Claessens en Shabi zoeken andere oorden op

Rombaux Gunther
| 7 reacties
Claessens en Shabi zoeken andere oorden op
Foto: © SC

Na het vertrek van Thomas Troch naar Roeselare en Ewen Verheyden, die naar Hamme trekt, zullen ook Davy Claessens en Segun Shabi de club verlaten.

De 25-jarige middenvelder Davy Claessens zal komend seizoen niet meer in het Pierre Cornelisstadion te bewonderen zijn, althans niet meer in het shirt van de thuisclub. Claessens vroeg en kreeg vorige week de toelating om ondanks een nog doorlopend contract te onderhandelen met reeksgenoot St. Wetteren. Deze onderhandelingen resulteerden zich gisteren in een definitieve overeenkomst waardoor de middenvelder komend seizoen de geel-groene kleuren zal verdedigen. Claessens speelde tot op heden het grootste deel van carrière voor de Ajuinen, waaronder zelfs eind seizoen 2001-2002 een vijftal duels in eerste klasse. Hierna trok hij even naar het Nederlandse RKC Waalwijk waarna hij sinds het seizoen 2004-2005 opnieuw voor Aalst actief was. 

De vierde speler die de club zal verlaten is de Nigeriaan Segun Shabi, die bij aanvang van het afgelopen seizoen overkwam van Rupel Boom. Het beperkte aantal speelminuten in combinatie met de budgetaire consequenties die het lichten van de optie in het contract met zich zouden meebrengen, bleken doorslaggevend om komend seizoen niet verder in zee te gaan met de Nigeriaanse linkerpoot. Het bestuur wenst beide spelers te bedanken voor de inspanningen en de voorbeeldige mentaliteit waarvan men het voorbij seizoen getuige mochten zijn.

Intussen maakte de club ook zijn oefenschema bekend, op maandag 14 juli zal Aalst de trainingen hervatten op het jeugdcomplex de Zandberg. Op zaterdag 19 juli volgt een eerste oefenduel tegen de ex-club van Kevin Franck. 

Voetbalkrant zet alvast even de oefenduels op een rijtje;


E. Aalst - KVSK united (za. 19/07 om 19u30)

Opwijk – E. Aalst (woe. 23/07 19u30)

RS Waasland - E.Aalst  (za. 26/07 19u30)

Terjoden-Welle – E.Aalst (woe. 30/07 19u30)

OH Leuven- E.Aalst (za. 02/08 uur?)

E.Aalst – FC Brussels (di. 05/08 19u30)

KVSK Bornem – E.Aalst (di. 12/08 19.30)

KSKL Ternat – E.Aalst (di. 19/08 19u00)

De bekercompetitie, waarvan  loting op 18 juni aanstaande, neemt aanvang op zondag 10 augustus. Mits plaatsing  zal de club de tweede en de derde ronde afwerken op respectievelijk 17 en 24 augustus. De competite wordt op gang getrapt op zondag 31 augustus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties