De Gucht promoot WK-kandidatuur in Thailand

Anthony Van der Planken
| 6 reacties
De Gucht promoot WK-kandidatuur in Thailand
Foto: © SC

De Benelux-kandidatuur voor het WK 2018 wordt voluit gesteund door de Belgische politici. Na het overleg van premier Yves Leterme met de FIFA- en UEFA-voorzitters, laat nu ook de minister van Buitenlandse Zaken zijn sympathie voor de kandidatuur blijken.

Tijdens een bezoek aan Thailand verdedigde minister Karel De Gucht de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor het WK van 2018. Dat deed hij onder andere op een diner op de Belgische ambasade in Bangkok.

Dat is wellicht geen toeval. Thailand is immers één van de 24 landen met een vertegenwoordiger in het Uitvoerend Comité van de FIFA, dat in 2011 moet beslissen wie het WK in 2018 mag organiseren.

Promotour tijdens de zomer

Ondertussen is het organisatiecomité in eigen land volop bezig met het opzetten van een grootscheepse promotiecampagne. De komende weken en maanden zal de reclame op televisie en in de geschreven pers flink opgevoerd worden. Daarnaast komt er ook een promotour tijdens de zomer. Een speciale WK-bus zal het hele land doorreizen om de bevolking achter het project te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties