Televisiecontract tweedeklassers zorgt meteen voor discussie

Anthony Van der Planken
| 17 reacties
Televisiecontract tweedeklassers zorgt meteen voor discussie
Foto: © SC

Nog geen dag na de toekenning van de tv-rechten van tweede klasse aan Alfacam, maken de clubs al ruzie. Enkele clubleiders waren erg onaangenaam verrast toen Liga-voorzitter De Croock woensdagmiddag zijn handtekening zette onder het contract met Alfacam.

Verschillende clubs waren na de persconferentie verbolgen over de manier van werken. "We weten niet eens wat de inhoud van dit contract is", klonk het. "Hier moet nog een duchtig woordje over gesproken worden."

Het lijkt er dus sterk op dat Liga-voorzitter Guido De Croock cavalier seul speelde bij de onderhandelingen met Alfacam. Veel clubs -waaronder Antwerp en Lierse- waren niet op de hoogte van het feit dat het contract vandaag al getekend zou worden. Dat zorgde dan ook voor heel wat wrevel.

Bovendien levert het televisiecontract de clubs geen rechtstreeks geld op. Volgens De Croock is vooral de visibiliteit belangrijk omwille van de sponsors, maar daar lijken niet alle clubs het mee eens. Zij willen geld op de plank, zeker als ze op vrijdag- of maandagavond moeten spelen, zoals Alfacam vraagt. Ook het feit dat clubs boardingruimte zouden moeten afstaan, verraste veel clubs. "Daar moet nog eens serieus over gepraat worden."

De onenigheid tussen de clubs zet het contract dus meteen op de helling. Nochtans was Liga-voorzitter De Croock bijzonder trots op de overeenkomst. Hij wilde zich met het Alfacam-contract afzetten tegen de Profliga, dat geen geld meer wil geven aan de tweedeklassers na de discussie en de bijhorende rechtzaak over de competitiehervorming.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties