Villa krijgt wedstrijdbal mee naar huis

Philippe Crols

Spanje wil eindelijk eens schitteren op een groot tornooi en het begon tegen Rusland alvast goed. Het won met 4-1. David Villa had met zijn drie goals geen gering aandeel in de zege van de Spanjaarden.

David Villa opende halverwege de eerste helft de score op aangeven van Fernando Torres. Een minuut voor rust prikte de aanvaller van Valencia zijn tweede tegen de touwen na een assist van Andres Iniesta.

Het feestje voor de Spaanse spits was echter nog niet over, want in de tweede helft maakte hij ook nog een derde doelpunt. Hij wordt zo meteen ook de enige topschutter op dit Europees kampioenschap.

Na de wedstrijd kreeg Villa ook de wedstrijdbal mee naar huis. Dat is eigenlijk ongebruikelijk. Dat de spits de bal in ontvangst mocht nemen had hij te danken aan tweede doelman Pepe Reina.

Die speelt namelijk in Engeland bij Liverpool. Als je daar een hattrick maakt is het de gewoonte dat je de bal mee naar huis krijgt. De Oostenrijkse scheidsrechter Plautz vond het allemaal best.