Zenuwslag in Spaanse tweede klasse

Tim Buedts
| 0 reacties
Zenuwslag in Spaanse tweede klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De laatste speeldag moet uitsluitsel brengen over wie er samen met kampioen Numancia naar de hoogste klasse mag. Er stijgen in totaal drie ploegen naar de Primera División. Málaga en Sporting hebben de beste papieren in handen. Real Sociedad moet hopen op een uitschuiver van de twee ploegen.

Málaga speelt in het eigen La Rosaleda-stadion tegen Tenerife. De eilandbewoners konden in veertien bezoeken aan de Andalusische stad slecht één keer winnen. Bovendien hebben de blanquiazules een slechte uitreputatie dit seizoen, ze konden enkel winnen op het veld van Sporting. De bezoekers zijn al zeker van het behoud, enkel spits Nino is nog in de running om topscorer van het seizoen te worden. De aanvaller maakte tot hiertoe 18 doelpunten, zijn concurrent Yordi van Xerez één doelpunt meer. De thuisploeg heeft haar lot in eigen handen om de promotie af te dwingen.

Sporting heeft net als Málaga alles in eigen handen. Een punt is straks genoeg voor de rojiblancos tegen de bezoekers uit Éibar. Afgelopen week overnachtten er driehonderd supporters voor de loketten van het El Molinón-stadion om een ticket te bemachtigen voor de beslissende wedstrijd van vandaag. Tien jaar na de dramatische degradatie is de ploeg en de stad klaar om de promotie naar de Primera División te vieren. Éibar is net zoals Tenerife al zeker van het behoud.

De derde ploeg die nog kans maakt op de promotie is Real Sociedad. De mannen van coach Lillo deden afgelopen week een slecht zaak door in extremis nog te verliezen van streekgenoot Alavés. Hierdoor moeten de Basken hopen op een uitschuiver van hun twee concurrenten om nog aanspraak te maken op de zo begeerde promotie. Enige nadeel voor de donastiarras is dat tegenstander Córdoba ook een puntje nodig heeft om zeker te zijn van het behoud.

Gisteren werden al drie wedstrijden gespeeld in de Liga BBVA. Kampioen Numancia speelde 2-2 gelijk tegen het al gedegradeerde Poli Ejido. Gimnástic – dat het behoud al veilig stelde – verloor op eigen veld met 1-2 van Salamanca. Het tweede elftal van Sevilla FC, Sevilla Atlético, won de streekderby tegen het gedegradeerde Granada74 met 4-2. Straks vechten nog zes ploegen tegen de degradatie: Racing Ferrol, Alavés, Cádiz, Xerez, Albacete en Córdoba. Er zijn nog twee plaatsen richting Segunda B vrij.

Auteur: Dave Sentobin

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties