Löw duwt Duitsers in underdogpositie

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Löw duwt Duitsers in underdogpositie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland heeft het weer waargemaakt. Die Mannschaft zit in de finale, maar dat is uiteraard niet meer voldoende. “We zullen alles mobiliseren om de cup terug naar Duitsland te brengen”, klinkt bondscoach Joachim Löw strijdvaardig.

Vanuit Wenen

“De finale was het objectief. We hebben het nu gehaald en staan onder een positieve druk en niet meer onder de druk om niet te vroeg uit het tornooi te liggen. Maar we zullen beter moeten spelen dan tegen Turkije. Iedereen zal er voor de volle 100 procent moeten gaan om er iets uit te halen.”
 
Duitsland wringt zich tegen Spanje in de rol van outsider. “Spanje was impressive”, gooit Löw met complimentjes. “Ze zijn de meest constante ploeg van het tornooi. Ik herinner me geen enkel moment van zwakte bij hen. Met spelers van Real, Arsenal, Barcelona en Liverpool beschikken ze over spelers die allemaal op het hoogste niveau actief zijn. Spanje is favoriet, maar wij hebben vertrouwen in onze ploeg. Tegen een elftal dat wil voetballen, kunnen wij ons beste niveau halen.”
 
Dat vertrouwen is er ook terug in Miroslav Klose, die scoreloos bleef in de groepsfase, maar nu al aan twee treffers zit. “Hij heeft terug getoond dat hij kan scoren, maar daarvoor was hij ook zeer belangrijk. Hij loopt veel en cijfert zich weg in functie van de ploeg.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties