Messina flirt met het faillissement

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Messina flirt met het faillissement
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Messina, een club uit de Italiaanse Serie B, dreigt failliet te gaan. Drie seizoenen geleden eindigde de Siciliaanse club nog op de zevende plaats in de Serie A.

Vrijdag zal meer duidelijk worden over de toekomst van FC Messina. De club heeft iets minder dan 3,5 miljoen euro nodig om het faillisement te vermijden, maar de familie Franza die eigenaar is van de noodlijdende club, is niet in staat om dat bedrag te betalen. Er is momenteel ook nog geen enkele investeerder opgedoken die dat bedrag wel wil neertellen. 

Mocht Messina failliet verklaard worden, dan degradeert de club ook uit de Serie B en kom het terecht in de Serie C2. Avellino, naar de Serie C1 gedegradeerd, zou dan de vrijgekomen plek mogen innemen. Avellino heeft trouwens ook financiële problemen maar daar zijn er wel onderhandelingen bezig met nieuwe investeerders.

Messina eindigde in het seizoen 2004/5 als zevende in de Serie A. In totaal was de club vijf seizoenen actief op het hoogste niveau. Alessandro Parisi (2004) en Carmine Coppola (2005) werden toen zelfs voor de Italiaanse nationale ploeg opgeroepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties